Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα – Απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 1.500 άνθρωποι
Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα – Απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 1.500 άνθρωποι

Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα – Απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 1.500 άνθρωποι

Σχεδόν 1.500 άνθρωποι πομκρύνθηκαν από τα α τους στην περιοχή του Παρισιού και οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο να σημειωθούν πλημμύρες καθώς η στάθμη του Σηκουάνα αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα.

Ο Μισέλ τελπιές, επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ότι περίπου 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα α τους στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα και τα προάστιά της.

«Τα νερά θα αργήσουν να φύγουν», πρόσθεσε ο τελπιές

Η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται να φθάσει αργότερα σήμερα ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα επίπεδα που είχαν οδηγήσει σε παρόμοιες πλημμύρες το 2016, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη κάνει να πλημμυρίσουν παρόχθιοι περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο.

Επίσης προκάλεσε τη διακοπή της των γνωστών τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches», ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα. Ακόμη και αρουραίοι έχουν αναγκαστεί να βγουν στους ς του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση