Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ανεργία και Volkswagen έριξαν τις αγορές
Ανεργία και Volkswagen έριξαν τις αγορές

Ανεργία και Volkswagen έριξαν τις αγορές

Στο «κόκκινο» έκλεισν οι γενικοί δείκτες των ευρωπϊκών χρηματιστηρίων λόγω δυσάρεστων ειδήσεων για τη Volkswagen και την Ευρωζώνη.

Η αυτοκινητο αναμένει πτώση ετήσιων εσόδων έως 5%. H ανεργία στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή στο αναμενόμενο 10,2% παρά την υποχώρηση σε ιστορικό χαμηλό στη . Επίσης, οι αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 0,1% τον Μάιο από το -0,2% τον Απρίλιο. Ο γερμανικός δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,68%, ο γαλλικός Cac-40 κατά 0,53% και ο βρετανικός FTSE-100 κατά 0,64%. Οι τραπεζικές σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες (-1,3%), ενώ το ευρώ παρουσίασε οριακή πτώση (-0,04%) στα 11,1142 δολάρια. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 διολίσθαιναν έως και 0,5% λίγο πριν από το κλείσιμο.

Οι του αργού πετρελαίου και του Μπρεντ ενισχύθηκαν πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι προτού διολισθήσουν στα 49,90 δολάρια. Αναλυτές διαβλέπουν άνοδο όσο υποχωρούν οι φόβοι για την υπερπροσφορά του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές. Αύριο πραγματοποιείται η σύνοδος του ΟΠΕΚ στη Βιέννη όπου θα παρευρεθεί ο νέος Πετρελαίου της Σαουδικής Αρας, Χαλίντ ακ-Φαλίχ, αλλά δεν αναμένεται καμία απόφαση που θα μεταβάλει την ημερήσια παρ των κρατών-μελών του οργανισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση