Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Άνεμοι και πλημμύρες πλήττουν τις ανατολικές ΗΠΑ
Άνεμοι και πλημμύρες πλήττουν τις ανατολικές ΗΠΑ

Άνεμοι και πλημμύρες πλήττουν τις ανατολικές ΗΠΑ

Τουλάχιστον ένας νεκρός

 

Μια καταιγίδα με ανέμους η ταχύτητα των οποίων φθάνει τα 129 χλμ/ ώρα έπληξε την Παρασκευή τις από το ν ως την Βιρτζίνια, προκαλώντας σε δρόμους της Βοστόνης, ματαιώσεις αεροπορικών πτήσεων και δρομολογίων τρένων καθώς και το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου.

Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια κατοικίες και έμειναν χωρίς παροχή ηλεκτρονικού ρεύματος στις βορειοανατολικές και μεσοδυτικές ΗΠΑ και κυβερνητικές υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον παρέμειναν κλειστές καθώς οι ριπές των ανέμων ξεπέρασαν τα 96χλμ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

 Στη Βοστόνη, μια ακραία παλίρροια προκάλεσε πλημμύρα στους παράκτιους δρόμους, πτώσεις δέντρων και ηλεκτρικών καλωδίων.

Η στο Κουίνσι στη Μασαχουσέτη χρησιμοποίησε φορτωτές μετωπικής φόρτωσης για τη διάσωση ανθρώπων από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Η κακοκαιρία, που συνοδεύεται από χιονοπτώσεις, καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (απόγευμα ώρα Ελλάδας).

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες οδήγησαν τον κυβερνήτη της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ να κηρύξει την σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,

Μια 77χρονη χτυπήθηκε θανάσιμα από ένα κλαδί δέντρου έξω από το σπίτι της κοντά στο Κίνγκσβιλ στο Μέριλαντ, περίπου 16χλμ βορειοανατολικά της Βαλτιμόρης, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της κομητείας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο The Weather Channel έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Διασώστες στην Ουάσιγκτον ανέσυραν έναν άνδρα, σοβαρά τραυματισμένο, από ένα αυτοκίνητο που είχε καταπλακωθεί από , τόνισε η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.

Το ύψος του χιονιού σε μέρη του βόρειου τμήματος της Νέας Υόρκης και της βορειοανατολικής Πενσυλβάνιας έφτασε έως τα 46 εκατοστά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Accuweather.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνίες από την περιοχή του Μέσου Ατλαντικού έως την Νέα Αγγλία, με περισσότερο από το ένα τέταρτο των πτήσεων προς και από των τριών κύριων αεροδρομίων της Νέας Υόρκης και του αεροδρομίου της Βοστόνης να ακυρώνονται.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com, 3.215 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ 3.045 ακόμη καθυστέρησαν.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak ακύρωσε τα δρομολόγια της Παρασκευής μεταξύ Βοστόνης και Ουάσιγκτον καθώς και νότια της πρωτεύουσας.

Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια κατοικίες και έμειναν χωρίς παροχή ηλεκτρονικού ρεύματος, με τις περισσότερες διακοπές να σημειώνονται στην Βιρτζίνια, στο Μέριλαντ, στο Οχάιο, στο Μίσιγκαν και στην της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, DPA, SPUTNIK

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση