Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ρωσία: Στους 14 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση- Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος
Ρωσία: Στους 14 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση- Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος

Ρωσία: Στους 14 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση- Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος

Στους 14 νέρχετι ο αριθμός των νεκρών της αιματηρής χθεσινής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, ένας Ρώσος πολίτης από το Κιργιστάν είναι ο βασικός ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κιργιστάν. Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για τον Ακζόν Τζαλίλοφ, γεννημένο το 1995 στην περιφέρεια Ος.

Είχε προηγηθεί η υψηλόβαθμου αξιωματούχου των αρχών ασφαλείας στο Καζακστάν ότι πρόκειται για έναν άνδρα που κατάγεται από την Κεντρική Ασία, ο οποίος όμως δεν είναι από το Καζακστάν.

Η Επιτροπή ς Ασφάλειας του Καζακστάν (ΚΝΒ) συνεργάζεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ς, τόσο στην ανταλλαγή πληροφοριών, όσο και στις έρευνες που διεξάγονται όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής, Νουργκάλι Μπιλισμπέκοφ στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Ήδη από χθες, το Interfax επικαλούμενο τις Αρχές είχε αναφέρει ότι ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και ότι πρόκειται για άτομο ηλικίας 23 ετών, προερχόμενο από πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της κεντρικής Ασίας, το οποίο μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε χαρτοφύλακα.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε βαγόνι του μετρό τη στιγμή που ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα στον σταθμό Σέναγια Πλόσαντ και εκείνον του Τεχνολογικού Ινστιτούτου, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης. Τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν βίντεο όπου διακρίνεται το κατεστραμμένο βαγόνι με μια μεγάλη τρύπα από την και πολλούς επιβάτες, ενώ προσπαθούν να ανασύρουν τα από τα συντρίμμια μέσα σε σύννεφο καπνού. Μάλιστα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τους επιβάτες να προσπαθούν να δραπετεύσουν από τα του συρμού του μετρό αμέσως μόλις αυτό ακινητοποιήθηκε σε αποβάθρα λίγο μετά την .

Ο οδηγός του συρμού ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία να κατευθύνει τον συρμό μέχρι την πλησιέστερη αποβάθρα, απόφαση την οποία επικρότησαν οι επικεφαλής των ερευνών καθώς θεωρούν ότι με αυτή την κίνηση ο οδηγός διευκόλυνε τις προσπάθειες εκκένωσης και περιόρισε τον κίνδυνο για τους επιβάτες που στην αντίθετη περίπτωση θα είχαν κληθεί να περπατήσουν πάνω σε ηλεκτροφόρες ράγες.

Δύο ώρες μετά την έκρηξη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι εντόπισε και εξουδετέρωσε και δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, στον σταθμό Πλόσαντ Βαστάνια, και πάλι στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση