Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ανάφλεξη σκάφους από τζιχαντιστές
Ανάφλεξη σκάφους από τζιχαντιστές

Ανάφλεξη σκάφους από τζιχαντιστές

Σε μια νέα έξαρση της τρομοκρατικής δράσης στη χερσόνησο του , σκάφος της αιγυπτιακής ακτος τυλίχτηκε στις φλόγες ύστερα από ανταλλαγή πυρών με ένοπλους τζιχαντιστές, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Μοχάμεντ Σαμίρ.

Το σκάφος της ακτος εκτελούσε περιπολία στη μεσογειακή ακτή της χερσονήσου του Σινά, ανοιχτά της πόλης Ράφα, στα σύνορα της Αιγύπτου με την παλαιστινιακή Λωρίδα της άζας και το Ισραήλ. Οι άνδρες της ακτοφυλακής που επέβαιναν στο σκάφος εντόπισαν τους «τρομοκράτες» και ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα την ανάφλεξη του σκάφους, όπως γνωστοποίησε ο Σαμίρ. Δεν υπήρξαν απώλειες από την ανταλλαγή πυρών, ενώ οι τζιχαντιστές κατάφεραν να διαφύγουν.

Ιστοσελίδα που συνδέεται με τζιχαντιστές δημοσίευσε σύντομη ανακοίνωση, με την οποία φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη της ς η «Επαρχία Σινά», θυγατρική, τρόπον τινά, της οργάνωσης , η οποία έχει ανακηρύξει «χαλιφάτο» στις σημαντικές εδαφικές εκτάσεις που ελέγχει, στη Συρία και το . Η ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης –η γνησιότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές– συνοδεύεται από σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν μια ρουκέτα να φεύγει από χερσαίο έδαφος και να πλήττει το σκάφος, το οποίο, στη συνέχεια, τυλίγεται στις φλόγες.

Η «Επαρχία Σινά» είναι μία από τις πολλές οργανώσεις τζιχαντιστών –κατά πάσα πιθανότητα, η πιο φονική– οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χερσόνησο και γνωρίζουν άνθιση ύστερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2013, που ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, και την κυβέρνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων. Το 2014, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι συατάσσεται με το , λίγο μετά την κατάληψη της Μοσούλης, δεύτερης πόλης του , από την εξτρεμιστική, ισλαμική οργάνωση και την ανακήρυξη χαλιφάτου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση