Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ανάφλεξη σκάφους από τζιχαντιστές
Ανάφλεξη σκάφους από τζιχαντιστές

Ανάφλεξη σκάφους από τζιχαντιστές

Σε μι νέ έξαρση της τρομοκρατικής δράσης στη χερσόνησο του , της αιγυπτιακής ακτος τυλίχτηκε στις φλόγες ύστερα από ανταλλαγή πυρών με ένοπλους τζιχαντιστές, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Μοχάμεντ Σαμίρ.

Το σκάφος της ακτος εκτελούσε περιπολία στη μεσογειακή ακτή της χερσονήσου του , ανοιχτά της πόλης Ράφα, στα σύνορα της Αιγύπτου με την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ. Οι της ακτοφυλακής που επέβαιναν στο σκάφος εντόπισαν τους «τρομοκράτες» και ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα την ανάφλεξη του σκάφους, όπως γνωστοποίησε ο Σαμίρ. Δεν υπήρξαν απώλειες από την ανταλλαγή πυρών, ενώ οι τζιχαντιστές κατάφεραν να διαφύγουν.

Ιστοσελίδα που συνδέεται με τζιχαντιστές δημοσίευσε σύντομη ανακοίνωση, με την οποία φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης η «Επαρχία Σινά», θυγατρική, τρόπον τινά, της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει ανακηρύξει «χαλιφάτο» στις σημαντικές εδαφικές εκτάσεις που ελέγχει, στη Συρία και το Ιράκ. Η ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης –η γνησιότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές– συνοδεύεται από σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν μια ρουκέτα να φεύγει από χερσαίο έδαφος και να πλήττει το σκάφος, το οποίο, στη συνέχεια, τυλίγεται στις φλόγες.

Η «Επαρχία Σινά» είναι μία από τις πολλές οργανώσεις τζιχαντιστών –κατά πάσα πιθανότητα, η πιο φονική– οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χερσόνησο και γνωρίζουν άνθιση ύστερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2013, που ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, και την των Αδελφών Μουσουλμάνων. Το 2014, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι συμπαρατάσσεται με το Ισλαμικό Κράτος, λίγο μετά την της Μοσούλης, δεύτερης πόλης του Ιράκ, από την εξτρεμιστική, ισλαμική οργάνωση και την ανακήρυξη χαλιφάτου.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση