Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αμόκ Γερμανού ενόπλου με δύο νεκρούς
Αμόκ Γερμανού ενόπλου με δύο νεκρούς

Αμόκ Γερμανού ενόπλου με δύο νεκρούς

Τουλάχιστον δύο είνι ο πολογισμός της επίθεσης ενυ στο Ανσμπαχ της Γερμανίας, όπου ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως από το αυτοκίνητό του. Μια 82χρονη έπεσε νεκρή από τα πυρά, ενώ λίγο αργότερα ο δράστης πυροβόλησε έναν ποδηλάτη, ο οποίος, επίσης, εξέπνευσε.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο είχε σύντομη συνομιλία με τη γυναίκα, προτού στρέψει το του εναντίον της. Δύο ακόμη άνθρωποι δέχθηκαν τις απειλές του και πυρά, αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διασώθηκαν.

Η αστυνομία συνέλαβε τον ένοπλο, ο οποίος είχε διαφύγει από τον τόπο των επιθέσεων με μια ασημένια ανοιχτή Μερσεντές, η οποία ανήκε -όπως έγινε γνωστό αργότερα- στον πατέρα του, μετά από μεγάλη κινητοποίηση. Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 30 άνδρες και υπήρχε ταυτόχρονη κάλυψη από αέρος, ξεκίνησε στις 10 π.μ. και λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι έληξε με τον εντοπισμό του δράστη σε στο Μπαντ Βιντσχάιμ, περίπου 30 χλμ. βόρεια της πόλης Ράμεσντορφ. Οπως έγραψε στην ιστοσελίδα της η Bild, τον 47χρονο Μπερντ Γκ. αφόπλισαν δύο ηρωικοί μηχανικοί στο και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις των αρχών, ότι ο είναι επικίνδυνος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Αγνωστα παρέμεναν μέχρι αργά χθες το βράδυ τα κίνητρα του δράστη. Ο δήμαρχος του Λόιτερχάουζεν, που βρίσκεται στην περιοχή, εμφανίστηκε συγκλονισμένος από την . «Είναι αδιανόητο», δήλωσε «να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια ειρηνική, αγροτική περιοχή».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση