Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Αμεση μείωση των προσφυγικών ροών ζητά από την Τουρκία η Κομισιόν
Αμεση μείωση των προσφυγικών ροών ζητά από την Τουρκία η Κομισιόν

Αμεση μείωση των προσφυγικών ροών ζητά από την Τουρκία η Κομισιόν

Είναι απαραίτητο η να μειώσει δραματικά, μέσα λίγες εβδομάδες, τον αριθμό των μεταναστών που φθάνουν στην , διαφορετικά θα αυξηθούν οι πιέσεις για κλείσιμο συνόρων και φράκτες, προειδοποίησε το Σάββατο με δηλώσεις του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

Η πρέπει να επιδείξει αποτελέσματα έως τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, υπογράμμισε ο κ. Χαν, ο οποίος επισήμανε ότι «το είχε συμφωνηθεί πριν από περισσότερο από δύο μήνες και εξακολουθούμε να μην βλέπουμε σημαντική στον αριθμό των μεταναστών».

«Η Τουρκία θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, δεν έχω αμφιβολία», δήλωσε ο Χαν, προσθέτοντας πως η ανάγκη της Άγκυρας να στείλει δυνάμεις για να μειώσει τη στη νοτιοανατολική Τουρκία «δεν αποτελεί δικαιολογία» για να μην ελέγχει τη δυτική ακτή της και να μην συνεργάζεται με την .

Σε για το ενδεχόμενο να αποτύχει η συμφωνία με την Τουρκία, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάτι τέτοιο θα αύξανε την πίεση για να βρεθούν άλλες λύσεις», αναφερόμενος στους συνοριακούς φράκτες που αντιβαίνουν στους της περί της ελευθερίας των πολιτών της να διασχίζουν τα εσωτερικά σύνορά της για να ζήσουν και να εργασθούν.

Ο Χαν τόνισε πως, αν υψωθούν τέτοιοι φράκτες, το μόνο που θα γίνει θα είναι να δημιουργηθεί ένα «ντόμινο», με πολλές χώρες να κλείνουν τα σύνορά τους θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζώνη Σένγκεν για την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση