Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αμερικανός υπουργός Άμυνας: «Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα»
Αμερικανός υπουργός Άμυνας: «Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα»

Αμερικανός υπουργός Άμυνας: «Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα»

Ο υπουργός Άμυνας των Τζιμ Μάτις δήλωσε από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη ότια και τη Βόρεια Κορέα ότι ο στόχος της Ουάσιγκτον δεν είναι να εμπλακεί σε πόλεμο με την Πιονγκγιάνγκ, αλλά να πείσει τον βορειοκορεάτη ηγέτη να εγκαταλείψει το πυρηνικό του οπλοστάσιο.

«Οι βορειοκορεατικές προκλήσεις συνεχίζουν να απειλούν την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια παρά την ομόφωνη καταδίκη (τους) από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο Μάτις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

«Όπως έχει καταστήσει σαφές ο (των Ρεξ) Τίλερσον, στόχος μας δεν είναι ο πόλεμος, αλλά μια πλήρης, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικο της κορεατικής χερσονήσου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μάτις επισκέπτεται τη ότια Κορέα από σήμερα για τις ετήσιες διμερείς συν για αμυντικά θέματα, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης με τη Βόρεια Κορέα, λίγες ημέρες πριν από την περιοδεία του αμερικανού προέδρου στην Ασία, τον Νοέμβριο.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της CIA Μάικ είχε δηλώσει πως η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να απέχει μόνο μερικούς μήνες από την απόκτηση της δυνατότητας να πλήξει την ενδοχώρα των ΗΠΑ με πυρηνικά , σενάριο που ο Τραμπ έχει ορκιστεί να αποτρέψει.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση