Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αμερικανός υπουργός Άμυνας: «Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα»
Αμερικανός υπουργός Άμυνας: «Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα»

Αμερικανός υπουργός Άμυνας: «Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα»

Ο υπουργός ς των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα ότι ο στόχος της Ουάσιγκτον δεν είναι να εμπλακεί σε πόλεμο με την Πιονγκγιάνγκ, αλλά να πείσει τον βορειοκορεάτη ηγέτη να εγκαταλείψει το πυρηνικό του οπλοστάσιο.

«Οι βορειοκορεατικές προκλήσεις συνεχίζουν να απειλούν την περιφερειακή και παγκόσμια παρά την ομόφωνη καταδίκη (τους) από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο Μάτις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

«Όπως έχει καταστήσει σαφές ο (των ΗΠΑ Ρεξ) Τίλερσον, στόχος μας δεν είναι ο , αλλά μια πλήρης, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μάτις επισκέπτεται τη Νότια Κορέα από σήμερα για τις ετήσιες διμερείς συνομιλίες για θέματα, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης με τη Βόρεια Κορέα, λίγες ημέρες πριν από την περιοδεία του αμερικανού προέδρου στην Ασία, τον Νοέμβριο.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της Μάικ είχε δηλώσει πως η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να απέχει μόνο μερικούς μήνες από την απόκτηση της δυνατότητας να πλήξει την ενδοχώρα των ΗΠΑ με πυρηνικά , σενάριο που ο Τραμπ έχει ορκιστεί να αποτρέψει.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση