Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αμερικανικός βομβαρδισμός εναντίον του Ισλαμικού κράτους – Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί
Αμερικανικός βομβαρδισμός εναντίον του Ισλαμικού κράτους – Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί

Αμερικανικός βομβαρδισμός εναντίον του Ισλαμικού κράτους – Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί

Βομβρδιστικά της Πολεμικής Αεροπορίς των έπληξαν το βράδυ χθες Τετάρτη δύο στρατόπεδα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος 45 χλμ. νότια της πόλης της Σύρτης, στη βόρεια , με να χάσουν τη ζωή τους «πολλές δεκάδες» τζιχαντιστές, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πριν από τον βομβαρδισμό ότι επρόκειτο για μαχητές και δεν υπήρξαν τα μεταξύ των αμάχων.

Την επιδρομή εξετέλεσαν αόρατα για τα ραντάρ βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας και τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η επιδρομή έγινε «σε συντονισμό με την Κυβέρνηση ς Ενότητας» της ς κι εγκρίθηκε προσωπικά από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ . Στην πλειονότητά τους οι τζιχαντιστές οι οποίοι στοχοθετήθηκαν σε αυτή την επιδρομή είχαν αποδράσει από την πόλη της Σύρτης, η οποία «απελευθερώθηκε το περασμένο φθινόπωρο».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση