Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αμερικανικός βομβαρδισμός εναντίον του Ισλαμικού κράτους – Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί
Αμερικανικός βομβαρδισμός εναντίον του Ισλαμικού κράτους – Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί

Αμερικανικός βομβαρδισμός εναντίον του Ισλαμικού κράτους – Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί

της Πολεμικής Αεροπορίς των έπληξν το βράδυ χθες Τετάρτη δύο στρατόπεδα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος 45 χλμ. νότια της πόλης της Σύρτης, στη βόρεια Λιβύη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη τους «πολλές δεκάδες» τζιχαντιστές, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου ς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, το επιβεβαίωσε πριν από τον βομβαρδισμό ότι επρόκειτο για μαχητές και δεν υπήρξαν τα μεταξύ των αμάχων.

Την επιδρομή εξετέλεσαν αόρατα για τα ραντάρ βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας και τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η επιδρομή έγινε «σε συντονισμό με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας» της Λιβύης κι εγκρίθηκε προσωπικά από τον αμερικανό πρόεδρο . Στην πλειονότητά τους οι τζιχαντιστές οι οποίοι στοχοθετήθηκαν σε αυτή την επιδρομή είχαν αποδράσει από την πόλη της Σύρτης, η οποία «απελευθερώθηκε το περασμένο φθινόπωρο».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση