Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αμερικανική τεθωρακισμένη ταξιαρχία έφθασε στην Πολωνία
Αμερικανική τεθωρακισμένη ταξιαρχία έφθασε στην Πολωνία

Αμερικανική τεθωρακισμένη ταξιαρχία έφθασε στην Πολωνία

Καταγγελία από Ρωσία

Μια μεγάλη φάλαγγα αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων εισήλθε σήμερα στην , σε μία από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, ενώ η επιχείρηση καταγγέλθηκε αμέσως από τη Μόσχα.

Η παρουσία της εν λόγω μονάδας στην , αλλά επίσης στις χώρες της Βαλτικής, την Ουγγαρία, τη και τη Βουλγαρία, πρόκειται να ενισχύσει την ασφάλεια της περιοχής, όπου εκφράζονται ανησυχίες για τη συμπεριφορά της Ρωσίας.

Τη φάλαγγα, η οποία αποτελείται από 24 τεθωρακισμένα οχήματα Humvee και μια δεκαριά , υποδέχθηκαν στα γερμανο-πολωνικά σύνορα πολωνοί στρατιώτες, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αποτελεί τμήμα της πρώτης μεταφοράς αμερικανών στρατιωτών και βαρύ στρατιωτικού υλικού, το οποίο έφθασε στην ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» (Ατλαντική Αποφασιστικότητα), που είχε αποφασισθεί από τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Το θεωρούμε εναντίον μας», αντέδρασε αμέσως ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πρόκειται για μια επιχείρηση που απειλεί τα συμφέροντά μας, την ασφάλειά μας», πρόσθεσε. Χωρίς να κατονομάσει τις , κατήγγειλε το γεγονός ότι μια «τρίτη χ ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορά μας στην Ευρώπη. Δεν είναι καν μια ευρωπαϊκή χώρα», υπογράμμισε.

Ο Αλεξέι Μεσκόφ, ο ρώσος υφ, δήλωσε από την πλευρά του πως αυτή η «βιαστική» ανάπτυξη, που πραγματοποιείται από την κυβέρνηση Ομπάμα, φαίνεται να είναι «ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται μια εβδομάδα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποτίθεται πως ευνοεί μια στις σχέσεις με τον Κρεμλίνο.

Το γενικό επιτελείο της ταξιαρχίας εγκαθίσταται στο Ζαγκάν, στη δυτική Πολωνία, όπου το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια επίσημη τελετή. Η ταξιαρχία θα αριθμεί περίπου 3.500 στρατιώτες, 87 άρματα μάχης Abrams και περισσότερα από 550 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων.

 

πηγή:kathimerini.gr από – ΜΠΕ

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση