Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αμερικανικές αμφισβητήσεις για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλίων στη Μέση Ανατολή
Αμερικανικές αμφισβητήσεις για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλίων στη Μέση Ανατολή

Αμερικανικές αμφισβητήσεις για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλίων στη Μέση Ανατολή

O Αμερικνός πρόεδρος Ντόνλντ Τραμπ αμφισβήτησε σήμερα ότι θα συνεχιστούν οι ειρηνευτικές με το Ισραήλ, επιρρίπτοντας ευθύνες στους Παλαιστίνιους. Μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε ότι οι έχουν δείξει ασέβεια προς τις ΗΠΑ, μετά την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Οτιδήποτε έκανα με την ήταν τιμή μου, καθώς το Ισραήλ πάντα στήριζε τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Τραμπ, ενώ δίπλα του καθόταν ο πρωθ του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Υπογράμμισε δε, ότι οι περιφρόνησαν τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, καθώς δεν τον συνάντησαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ. «Οταν μας περιφρονούν πριν από μια εβδομάδα, καθώς δεν επιτρέπουν στον σπουδαίο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να τους δει, παρότι τους δίνουμε εκατοντάδες δολάρια για βοήθεια, προσφέροντάς τους τεράστια ποσά, ποσά που κανένας δεν καταλαβαίνει. Αυτά τα λεφτά είναι πάνω στο τραπέζι και δεν θα τους σταλούν, εκτός αν συμμετέχουν στις ειρηνευτικές », προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τραμπ έκανε έκκληση για σεβασμό, τονίζοντας ότι αλλιώς «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε». Επίσης, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δουλεύουν πάνω σε μία πρόταση ς, την οποία χαρακτήρισε «σπουδαία για τους Παλαιστίνιους», χωρίς όμως να προβεί σε περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση