Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Αμερικανικές αμφισβητήσεις για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλίων στη Μέση Ανατολή
Αμερικανικές αμφισβητήσεις για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλίων στη Μέση Ανατολή

Αμερικανικές αμφισβητήσεις για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλίων στη Μέση Ανατολή

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ αμφισβήτησε σήμερα ότι θα συνεχιστούν οι ειρηνευτικές με το , επιρρίπτοντας ευθύνες στους Παλαιστίνιους. Μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο , δήλωσε ότι οι έχουν δείξει ασέβεια προς τις ΗΠΑ, μετά την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του .

«Οτιδήποτε έκανα με την Ιερουσαλήμ ήταν τιμή μου, καθώς το Ισραήλ πάντα στήριζε τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο , ενώ δίπλα του καθόταν ο του Ισραήλ, Μπενιαμίν .

Υπογράμμισε δε, ότι οι περιφρόνησαν τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, καθώς δεν τον συνάντησαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ. «Οταν μας περιφρονούν πριν από μια εβδομάδα, καθώς δεν επιτρέπουν στον σπουδαίο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να τους δει, παρότι τους δίνουμε εκατοντάδες δολάρια για , προσφέροντάς τους τεράστια ποσά, ποσά που κανένας δεν καταλαβαίνει. Αυτά τα λεφτά είναι πάνω στο τραπέζι και δεν θα τους σταλούν, εκτός αν συμμετέχουν στις ειρηνευτικές », προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τραμπ έκανε έκκληση για σεβασμό, τονίζοντας ότι αλλιώς «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε». Επίσης, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δουλεύουν πάνω σε μία πρόταση ειρήνης, την οποία χαρακτήρισε «σπουδαία για τους Παλαιστίνιους», χωρίς όμως να προβεί σε περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες θέσεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/4VHHUFO7ts -

  • Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Μαγνησίας - https://t.co/jDr3jOKQVr -

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

"Αλιεύοντας" την είδηση