Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Alitalia: Ματαιώνεται το 15% των πτήσεων λόγω απεργίας την Παρασκευή
Alitalia: Ματαιώνεται το 15% των πτήσεων λόγω απεργίας την Παρασκευή

Alitalia: Ματαιώνεται το 15% των πτήσεων λόγω απεργίας την Παρασκευή

Ο ιταλικός εθνικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε σήμερα πως ματαιώνει περίπου το 15% των πτήσεών του αύριο, Παρασκευή, λόγω μιας 24ωρης απεργίας των πιλότων καθώς και των αεροσυνοδών και φροντιστών που ανήκουν στο συνδικάτο ANPAC.

«Οι α αφορούν τις εσωτερικές και τις μεσαίων αποστάσεων πτήσεις ενώ δεν θα υπάρξουν α στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς τη βόρεια , τη νότια και την Άπω Ανατολή», διευκρινίζεται σε της .
Το συνδικάτο ANPAC κήρυξε την απεργία ζητώντας για τους πιλότους καθώς και για τις αεροσυνοδούς και τους φροντιστές της Cityliner, μιας θυγατρικής της Alitalia, τους ίδιους μισθούς με αυτούς των εργαζομένων στη μητρική εταιρεία, καθώς και εγγυήσεις για την εργασία τους στους κόλπους της Alitalia.
Το ANPAC υποστηρίζει πως με «μαθηματική βεβαιότητα» περίπου 1.000 πιλότοι και ιπτάμενοι συνοδοί της Alitalia κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους το , αν δεν ενισχυθεί ο στόλος για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Η Alitalia, που σε ποσοστό 49% ανήκει στη εταιρεία Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία την έσωσε από τη χρεοκοπία, επικρίνει αυστηρά σε ανακοίνωσή της την απεργία αυτή.
Ο αερομεταφορέας υποστηρίζει πως έξι της Cityliner υπέγραψαν πριν από δύο ημέρες μια συμφωνία με τη διεύθυνση που αφορά «σημαντικές βελτιώσεις», ενώ προσθέτει πως η υπόθεση περί 1.000 απολύσεων το «είναι καρπός καθαρής φαντασίας και στερείται οποιασδήποτε βάσης».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση