Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Alitalia: Ματαιώνεται το 15% των πτήσεων λόγω απεργίας την Παρασκευή
Alitalia: Ματαιώνεται το 15% των πτήσεων λόγω απεργίας την Παρασκευή

Alitalia: Ματαιώνεται το 15% των πτήσεων λόγω απεργίας την Παρασκευή

Ο ιταλικός εθνικός αερομεταφορέας Alitalia ανακοίνωσε σήμερα πως ματαιώνει περίπου το 15% των πτήσεών του αύριο, Παρασκευή, λόγω μιας 24ωρης απεργίας των πιλότων καθώς και των αεροσυνοδών και φροντιστών που ανήκουν στο συνδικάτο ANPAC.

«Οι ακυρώσεις αφορούν τις εσωτερικές και τις μεσαίων αποστάσεων πτήσεις ενώ δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς τη βόρεια Αμερική, τη νότια Αμερική και την Άπω », διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Alitalia.
Το συνδικάτο ANPAC κήρυξε την ζητώντας για τους πιλότους καθώς και για τις αεροσυνοδούς και τους φροντιστές της Cityliner, μιας θυγατρικής της Alitalia, τους ίδιους μισθούς με αυτούς των εργαζομένων στη μητρική εταιρεία, καθώς και εγγυήσεις για την τους στους κόλπους της Alitalia.
Το ANPAC υποστηρίζει πως με «μαθηματική βεβαιότητα» περίπου 1.000 πιλότοι και ιπτάμενοι συνοδοί της Alitalia κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους το , αν δεν ενισχυθεί ο στόλος για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Η Alitalia, που σε ποσοστό 49% ανήκει στη εταιρεία Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία την έσωσε από τη , επικρίνει αυστηρά σε ανακοίνωσή της την αυτή.
Ο αερομεταφορέας υποστηρίζει πως έξι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Cityliner υπέγραψαν πριν από δύο ημέρες μια με τη διεύθυνση που αφορά «σημαντικές βελτιώσεις», ενώ προσθέτει πως η υπόθεση περί 1.000 απολύσεων το «είναι καρπός καθαρής φαντασίας και στερείται οποιασδήποτε βάσης».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση