Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Ακαδημία των Όσκαρ διέγραψε τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά τις αποκαλύψεις
Η Ακαδημία των Όσκαρ διέγραψε τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά τις αποκαλύψεις

Η Ακαδημία των Όσκαρ διέγραψε τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά τις αποκαλύψεις

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα , διέγραψε από μέλος της τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για , επίθεση ή και βιασμό από περίπου 30 γυναίκες.

Η Ακαδημία συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα αυτό και αποφάσισε την εκδίωξη του Γουαϊνστάιν «με πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων που απαιτείται» από τον κανονισμό, όπως ανακοίνωσε.

«Όχι μόνο παίρνουμε αποστάσεις από κάποιον που δεν δικαιούται τον σεβασμό των συναδέλφων του αλλά στέλνουμε και ένα για να τονίσουμε ότι έλαβε τέλος η εποχή της εσκεμμένης άγνοιας και της επονείδιστης συνενοχής απέναντι σε συμπεριφορές σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης στον χώρο ς στη βιομηχανία μας», προσθέτουν τα μέλη της Ακαδημίας στην ανακοίνωσή τους.

Ο 65χρονος Γουαϊνστάιν έχει μετατραπεί σε πραγματικό παρία μετά τη δημοσιο την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλυπτικών άρθρων στο New Yorker και την εφ για τις πράξεις του.

Πέντε ηθοποιοί τον έχουν κατηγορήσει για βιασμό, μεταξύ αυτών η Άζια Αρτζέντο και η Ρόουζ ΜακΓκόουαν.

Η , η Γκίνεθ Πάλτροου, η Μίρα Σορβίνο, η Λεά Σεϊντού, η Ζουντίτ Γκοντρές, η Άσλεϊ Τζαντ, η Ροζάνα Αρκέτ είναι μερικές από τις ηθοποιούς που έσπασαν τη σιωπή τους τις τελευταίες ημέρες και αναφέρθηκαν στις επιθέσεις που δέχθηκαν από τον Γουαϊνστάιν, μια συμπεριφορά η οποία διαρκούσε δεκαετίες και έμοιαζε να είναι ευρέως γνωστή στο Χόλιγουντ, χωρίς όμως κανείς να τολμά να σταματήσει τον παραγωγό αυτό, τον οποίο κάποια στιγμή η είχε αποκαλέσει «Θεό».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση