Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αυτοσχέδια ναρκωτικά προκαλούν δηλητηριάσεις
Αυτοσχέδια ναρκωτικά προκαλούν δηλητηριάσεις

Αυτοσχέδια ναρκωτικά προκαλούν δηλητηριάσεις

Τουλάχιστον 200 αρρώστησαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Κατοβίτσε μετά τη χρήση αυτοσχέδιων ψυχοτρόπων φαρμακευτικών σκευασμάτων που είχαν παρασκευαστεί σε οικιακά εργαστήρια.

Για την υπόθεση, η πολωνική συνέλαβε ήδη οκτώ άτομα, τα οποία διακινούσαν τα επικίνδυνα σκευάσματα. Τα φάρμακα, όπως ανακοινώσαν οι Αρχές, κατά την πώλησή τους είχαν τη μορφή σκόνης ή πολτοποιημένων φύλλων και έφεραν σήμανση, στην οποία αναφερόταν ότι δεν θα έπρεπε να ληφθούν διά του στόματος, κάτι που επέτρεπε στους πωλητές να κάνουν χρήση μιας γκρίζας περιοχής του νόμου και να τα πωλήσουν στην αγορά. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η δράση των σκευασμάτων αυτών ήταν εκατονταπλάσια από αυτή της ς. Οι 200 χρήστες του αυτοσχέδιου σκευάσματος κατέληξαν στο νοσοκομείο του Κατοβίτσε με συμτα δηλητηρίασης. Η Πολωνή πρωθυπουργός, Εύα Κόπατς, δήλωσε χθες ότι η κυβέρνησή της θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να παταχθεί η λαθραία παρασκευή σκευασμάτων, ενώ οι υγειονομικές Αρχές απηύθυναν έκκληση στους Πολωνούς να μην χρησιμοποιούν τέτοια πράγματα.

Οπως αποκαλύπτεται από δημοσκόπηση που δόθηκε πρόσφατα στη , η πλειοψηφία των Πολωνών τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης της ς ς. Συνολικά, το 68% των Πολωνών δήλωσαν ότι θέλουν τη νομιμοποίηση της ς κάνναβης. Από αυτούς, το 42% θέλει να αγοράζεται η ιατρική μαριχουάνα μόνο με ιατρική συνταγή, ενώ, αντιθέτως, το 26% επιθυμεί ελεύθερη στην εξαρτησιογόνο ουσία. Επίσης, ένα 18% δεν επιθυμεί τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για οποιονδήποτε λόγο, ενώ το 14% απάντησε «δεν ξέρω ή δεν απαντώ».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση