Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αυστρία: Νίκη Κουρτς – Μάχη σοσιαλδημοκρατών και Κόμματος Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση
Αυστρία: Νίκη Κουρτς – Μάχη σοσιαλδημοκρατών και Κόμματος Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση

Αυστρία: Νίκη Κουρτς – Μάχη σοσιαλδημοκρατών και Κόμματος Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση

ικητής των αυστριακών βουλευτικών εκλογών αναδεικνύεται το συντηρητικό Λαϊκό του Σεμπάστιαν Κουρτς, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με το Σοσιαλδημοκρατικό να «κονταροχτυπιέται» για τη δεύτερη θέση με το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας.

Την πρόθεσή του να δώσει την εντολή σχηματισμού ς στον νικητή των σημερινών πρόωρων εκλογών στην , στον αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος και απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, εφόσον επιβεβαιωθεί και μετά την καταμέτρηση των επιστολικών ψηφοδελτίων το προσωρινό τελικό , ανακοίνωσε σε αποψινές του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Το εάν θα υπάρξει ένας συνασπισμός ανάμεσα στο και το Κόμμα των Ελευθέρων, θα αποτελέσει, όπως είπε, θέμα των συζητήσεων του με τον Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο ίδιος πρόκειται να αρχίσει μέσα στις επόμενες ημέρες με τους αρχηγούς των κομμάτων που θα εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή, ενώ θα ζητήσει από την απερχόμενη , που θα του υποβάλει την Τρίτη τυπικά την παραίτησή της, να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση