Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστηρά μέτρα για οπλοκατοχή προωθεί ο Ομπάμα
Αυστηρά μέτρα για οπλοκατοχή προωθεί ο Ομπάμα

Αυστηρά μέτρα για οπλοκατοχή προωθεί ο Ομπάμα

Nέα σειρά προεδρικών διαταγμάτων αναμένεται να υπογράψει ο πρόεδρος των , σε μία προσπάθεια να καταστήσει αυστηρότερη τη που διέπει την οπλοκατοχή στις . Στην πραγματικότητα, ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να βρει τρόπους προκειμένου να παρακάμψει το Κογκρέσο, το οποίο έχει απορρίψει όλες τις προσπάθειες ενίσχυσης των ελέγχων που προηγούνται της αγοράς όπλων, οι οποίες συνήθως γίνονται έπειτα από κάποια με πολλά .

Ο πρόεδρος Ομπάμα επανειλημμένως έχει κατηγορήσει τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά και κάποια μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι συνδέονται με το πανίσχυρο λόμπι που πιέζει για να απελευθερωθεί ακόμα περισσότερο η και η κατοχή όπλων, καθώς αντιτίθενται σε μέτρα που αποτελούν λαϊκή απαίτηση, όπως είναι η εκτεταμένη του ποινικού μητρώου κάθε επίδοξου αγοραστή πριν από κάθε όπλου. Ομως η αλήθεια είναι ότι τα θέματα της οπλοκατοχής διχάζουν την αμερικανική κοινωνία, καθώς πολλοί θεωρούν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου παραβιάζει το συνταγματικό τους δικαίωμα στην κατοχή όπλων.

Στο πακέτο μέτρων που θα εισαγάγει ο Αμερικανός πρόεδρος περιλαμβάνεται η επέκταση των ελέγχων πριν από την αγορά όπλων, αλλά και η τοποθέτηση των εμπόρων όπλων σε ομοσπονδιακό μητρώο, η καλύτερη καταγραφή των όπλων που χάνονται ή κλέβονται και οι πιο ενδελεχείς έλεγχοι των εξουσιοδοτημένων εμπόρων. Ωστόσο, οι του προέδρου Ομπάμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Αν και κατά την πρώτη του προεδρική θητεία ο δεν ασχολήθηκε με τα θέματα της οπλοκατοχής, φαίνεται ότι άλλαξε μετά τη μαζική δολοφονία νηπίων στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, όπου έχασαν τη ζωή τους 20 μικρά παιδιά και έξι δάσκαλοι. Τότε ο Ομπάμα δεν κατάφερε να περάσει πακέτο μέτρων κατά της οπλοκατοχής από το Κογκρέσο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση