Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 23 τραυματίες από επίθεση καμικάζι
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 23 τραυματίες από επίθεση καμικάζι

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 23 τραυματίες από επίθεση καμικάζι

Τουλάχιστον δέκ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση που εξαπέλυσε –καμικάζι με αυτοκίνητο στο οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες κοντά στο του διοικητή της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής στην επαρχία Νανγκαρχάρ, σύμφωνα με αξιωματούχο της επαρχίας.

Ο οδήγησε το όχημα μπροστά από το του διοικητή στην περιοχή Ναζιάν της Νανγκαρχάρ στο ανατολικό , σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, Αταουλάχ Κογιάνι. Δεν κατέστη σαφές αν ο ηγέτης της πολιτοφυλακής, το όνομα του οποίου σύμφωνα με αναφορές είναι Ντεγκάν, τραυματίστηκε στην επίθεση.

«Ο διοικητής ηγείται της μάχης ενάντια στους αντάρτες Ταλιμπάν και τους του Ντάες (σ.σ. ακρωνύμιο στα αραβικά του Ισλαμικού Κράτους) στην επαρχία Ναζιάν», δήλωσε ο Κογιάνι. «Ο βομβιστής είχε σταθμεύσει μπροστά από το σπίτι και μόλις οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν έξω αυτό, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό», πρόσθεσε.

Μια ανακοίνωση που εξέδωσε το του κυβερνήτη ανέφερε πως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους τρία και ακόμη 23 τραυματίστηκαν από την έ.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ αποτελεί την κύρια βάση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπου μάχονται από κοινού κυβερνητικές δυνάμεις και τους Ταλιμπάν.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση