Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αφγανιστάν: Οκτώ νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από παγιδευμένο αυτοκίνητο
Αφγανιστάν: Οκτώ νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από παγιδευμένο αυτοκίνητο

Αφγανιστάν: Οκτώ νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από παγιδευμένο αυτοκίνητο

Μια ισχυρή έ παγιδευμένου φορτηγού σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 8 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 100, σύμφωνα με την αστυνομία και το υπουργείο ς.

“Το παγιδευμένο φορτηγό εξερράγη κοντά σε στρατόπεδο,” είπε ο διευθυντής αστυνομίας της πρωτεύουσας του , Αμπντούλ Ραχμάν Ραχίμι. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία μέτρησε τουλάχιστον 8 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες είναι γύρω στους 128. Αυτοκίνητα καταστράφηκαν σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων, σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο Ρόιτερς.

΄Ηταν μια ασυνήθιστα ισχυρή έ σε μια πόλη που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Ταλιμπάν και άλλων μαχητών που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την αφγανική κυβέρνηση. Η Καμπούλ διατελεί υπό ισχυρή ς από στρατό και αστυνομία, και ενώ κάθε εβδομάδα εκρήγνυνται βόμβες που ενεργοποιούνται με μαγνήτη ή υπάρχουν επιθέσεις ς, μεγάλα παγιδευμένα φορτηγά σπάνια περνάνε τον κλοιό ς έξω από την πόλη.

Προς το παρόν, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του βομβαρδισμού, ενώ μια Δυτική πηγή ασφάλειας είπε ότι ο στόχος φαίνεται να ήταν ένα συγκρότημα που χρησιμοποιείται από Αφγανούς αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών στην περιοχή, και ότι 15 άτομα τουλάχιστον είχαν σκοτωθεί στην .

Το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της Καμπούλ έχει πλημμυρίσει με τραυματισμένους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και παιδιά.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σχεδόν 5.000 άμαχοι έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015 ως αποτέλεσμα του πολέμου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση