Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Μάλτας
Αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Μάλτας

Αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Μάλτας

 Επιβεβαιώνει την ο του λιβυκού αεροσκάφους

Την στο αερο που εκτελούσε εσωτερικό στη Λιβύη επιβεβαίωσε ο του αεροσκάφους σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου της ς.

Σε επαφή που είχε με τον πύργο ελέγχου πριν χαθεί η επικοινωνία ο πιλότος πρόσθεσε ότι προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο στην ωστόσο, οι αεροπειρατές δεν το επέτρεψαν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο αερο που έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μάλτας βρίσκονται δύο αεροπειρατές οι οποίοι κρατούν χειροβομβίδες και απειλούν να ανατινάξουν το αεροπλάνο της εταιρείας Afriqiyah Airways. Δηλώνουν μάλιστα υποστηρικτές του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουμάρ Καντάφι, ο οποίος είχε σκοτωθεί το 2011.

Στο αεροσκάφος βρίσκονται 118 επιβαίνοντες, 111 επιβάτες, 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα παιδί, και επτά μέλη πληρώματος.

Το αεροπλάνο εκτελούσε το από τη Σέμπχα που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Λιβύης προς την Τρίπολη.

Περιμετρικά του αεροπλάνου έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες ενώ οι μηχανές του δούλευαν ακόμη και 45 λεπτά μετά την προσγείωσή του.

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Μάλτας έχουν ακυρωθεί ή κατευθύνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας έγραψε στο Twitter ότι έχει ενημερωθεί για πιθανή αεροπειρατεία επισημαίνοντας ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση