Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η «αχίλλειος πτέρνα» της Τερέζα Μέι και της εξόδου από την Ε.Ε.
Η «αχίλλειος πτέρνα» της Τερέζα Μέι και της εξόδου από την Ε.Ε.

Η «αχίλλειος πτέρνα» της Τερέζα Μέι και της εξόδου από την Ε.Ε.

Το φαίνεσθαι έχει μεγάλη σημασία στην πολιτική. Στο τέλος όμως αυτό που μετράει περισσότερο είναι οι αριθμοί. Στο , όπως και σε όλα τα άλλα, η Τερέζα Μέι ανέκαθεν φερόταν ως πρωθυπουργός με μια σαφή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ένα ενωμένο κόμμα και μια συμφιλιωμένη χ πίσω της.

Η πραγματικότητα είναι πως δεν διαθέτει τίποτα από τα τρία και η πρόσφατη κοινοβουλευτική της ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων το αποδεικνύει. Αυτό αναφέρει σε του στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» ο Μάρτιν Κετλ, ο οποίος «αρνείται να αποδεχθεί ότι το Brexit είναι μη αναστρέψιμο», όπως είναι και ο τίτλος του υ του. Η πρωθυπουργία της Μέι είναι καταδικασμένη να καθορίζεται από δύο αντικρουόμενες εντολές: την πρώτη, για την έξοδο της χς της από την , δεν την ήθελε αλλά την κληρονόμησε. Τη δεύτερη, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά το , την επιθυμούσε, αλλά το εκλογικό σώμα τής την αρνήθηκε. Αυτή η απόκλιση μεταξύ των δύο αποτελεσμάτων εξακολουθεί να διαμορφώνει τα πάντα γύρω από την κυβέρνησή της.

Δεν έχει γίνει επαρκώς κατανοητό, κατά τον Κετλ, ότι η Μέι προκήρυξε τις εκλογές του για να εξασφαλίσει μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά το και να οδηγήσει τη χώρα στο σκληρό Brexit, για το οποίο είχε δεσμευτεί από το φθινόπωρο του . Χρειαζόταν αυτήν την πλειοψηφία, αυτό τουλάχιστον έπεισε τον εαυτό της, για να υποχρεώσει τους φιλοευρωπαίους Τόρις να ψηφίσουν υπέρ του μανιφέστου και κατά των πιστεύω τους, υποστηρίζοντας τη δική της εκδοχή περί Brexit.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση