Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Το 60% του διπλωματικού τους προσωπικού αποσύρουν οι ΗΠΑ από την Κούβα
Το 60% του διπλωματικού τους προσωπικού αποσύρουν οι ΗΠΑ από την Κούβα

Το 60% του διπλωματικού τους προσωπικού αποσύρουν οι ΗΠΑ από την Κούβα

ετοιμάζονται να αποσύρουν το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού τους από την αμερικανική πρεσβεία στην Κούβα, με αφορμή τις βλάβες που υπέστησαν στην υγεία τους περισσότεροι από είκοσι σε αυτή κατά τη διάρκεια τη θητείας τους, αναφέρουν κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά.

Πριν από περίπου έναν μήνα, όταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι ένας αριθμός εργαζομένων στην πρεσβεία εμφάνισε συγκεκριμένα συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, απώλεια ακοής, ναυτία, διαταραχές της ισορροπίας και ήπια εγκεφαλική βλάβη, τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «επιθέσεις με ηχητικά κύματα».

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η αμερικανική κυβέρνηση θα αποσύρει το 60% του διπλωματικού προσωπικού της πρεσβείας στην Αβάνα, κάνοντας λόγο ευθέως για επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού διπλωματικού σώματος στη χώρα.

Επιπλεόν, αναμένεται να εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς , προτρέποντας τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη χώρα, καθώς ορισμένες από τις επιθέσεις εκδηλώθηκαν σε ξενοδοχεία της κουβανικής πρωτεύουσας.

Το κουβανικό καθεστώς αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις επιθέσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση