Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το 60% του διπλωματικού τους προσωπικού αποσύρουν οι ΗΠΑ από την Κούβα
Το 60% του διπλωματικού τους προσωπικού αποσύρουν οι ΗΠΑ από την Κούβα

Το 60% του διπλωματικού τους προσωπικού αποσύρουν οι ΗΠΑ από την Κούβα

Oι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποσύρουν το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού τους από την αμερικανική πρεσβεία στην Κούβα, με αφορμή τις βλάβες που υπέστησαν στην υγεία τους περισσότεροι από είκοσι σε αυτή κατά τη διάρκεια τη ς τους, αναφέρουν κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά.

Πριν από περίπου έναν μήνα, όταν το γνωστοποίησε ότι ένας αριθμός εργαζομένων στην πρεσβεία εμφάνισε συγκεκριμένα συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, απώλεια ακοής, να, δια της ισορροπίας και ήπια εγκεφαλική , τα αμερικανικά έκαναν λόγο για «επιθέσεις με ηχητικά κύματα».

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η αμερικανική κυβέρνηση θα αποσύρει το 60% του διπλωματικού προσωπικού της πρεσβείας στην Αβάνα, κάνοντας λόγο ευθέως για επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού διπλωματικού σώματος στη χώρα.

Επιπλεόν, αναμένεται να εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς , προτρέποντας τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη χώρα, καθώς ορισμένες από τις επιθέσεις εκδηλώθηκαν σε της κουβανικής πρωτεύουσας.

Το κουβανικό καθεστώς αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις επιθέσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση