Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τουρκία: Ομηρία δικαστή σε εξέλιξη
Τουρκία: Ομηρία δικαστή σε εξέλιξη

Τουρκία: Ομηρία δικαστή σε εξέλιξη

 

Ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Οι δράστες, με ανάρτησή τους στο Twitter, έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 15:35 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλιώς απειλούν να σκοτώσουν τον εισαγγελέα. Η Αστυνομία διέκοψε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι τη ζωντανή μετάδοση της ομηρίας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αστυνομικές αρχές ετοιμάζονται να επέμβουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες απαιτούν να εμφανιστούν οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν να απολογηθούν δημόσια.

16:18 – Κυβερνήτης της Πόλης: Οι αστυνομικοί μιλάνε με τους δράστες/ τώρα.

Μέλη ακροαριστερής οργάνωσης DHKP- (Επαναστατικό Κόμμα – Μέτωπο Λαϊκής Απελευθέρωσης), κρατούν όμηρο έναν εισαγγελέα.

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου το Μπερκίν Ελβάν του νεαρού που έχασε τη ζωή τους από κάνιστρο δακρυγόνων της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για το πάρκο Γκεζί.

Η τουρκική οργάνωση απαιτεί ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Μπερκίν Ελβάν και απόδοση δικαιοσύνης. Επίσης απαιτεί την όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη ς στο και να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξ τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών έχουν ακουστεί πυροβολισμοί μέσα στο κτίριο, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν που δείχνουν τον εισαγγελέα να κρατείται από τους ενυς ένας εκ των οποίων έχει βάλει το πιστόλι στο κεφάλι του.

Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων έχουν μπει μέσα στο κτήριο. Ο έκτος όροφος του δικαστικού Μεγάρου, στο οποίον βρίσκεται το γραφείο του εισαγγελέα, έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι  φαίνεται πως είναι 5 άτομα.

Ακτιβιστής φέρεται να μίλησε με δημοσιογράφο, στον οποίο μάλιστα αποκάλυψε ότι κατάφεραν να μπουν στο κτήριο “εύκολα και άνετα”.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία φαίνεται να προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Πηγή: koutipandoras.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση