Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / 421 εκατ. ευρώ για πιο ασφαλείς, πιο έξυπνες και πιο πράσινες μεταφορές στην Ευρώπη
421 εκατ. ευρώ για πιο ασφαλείς, πιο έξυπνες και πιο πράσινες μεταφορές στην Ευρώπη

421 εκατ. ευρώ για πιο ασφαλείς, πιο έξυπνες και πιο πράσινες μεταφορές στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει επενδύσεις 421 εκατ. ευρώ σε 69 βασικά έργα που θα βελτιώσουν την κινητικότητα τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων. Τα έργα που επιλέχθηκαν αποσκοπούν στην προώθηση της ψηφιοποίησης, στη βελτίωση της ασφάλειας των δρόμων και στην ενίσχυση των πολυτροπικών συνδέσεων σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες «Η Ευρώπη σε κίνηση».

Η δράση αυτή για τη χρηματοδότηση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μεταφορών της ΕΕ ακολουθεί προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του Εκτελεστικού Οργανισμού Καινοτομίας και Δικτύων (INEA) της ΕΕ, ενώ τα έργα θα υποστηριχθούν μέσω του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF)», του χρηματοδοτικού μηχανισμού της ΕΕ για τη στήριξη των υποδομών μεταφορών.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης θα διατεθεί για τη στήριξη πολυτροπικών κέντρων υλικοτεχνικής υποστήριξης (109 εκατ. ευρώ), τα οποία καθιστούν δυνατή τη μεταφορά φορτίων με εναλλαγή των τρόπων μεταφοράς. Ακολουθεί η χρηματοδότηση για ευφυή συστήματα μεταφορών για τις οδικές μεταφορές (ITS) (80,2 εκατ. ευρώ) και για καινοτομία και νέες τεχνολογίες (71,4 εκατ. ευρώ), γεγονός που αποδεικνύει την προσήλωση της ΕΕ στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των εκπομπών, με ταυτόχρονη αύξηση της ασφάλειας. Συνολικά, ο CEF έχει στηρίξει μέχρι στιγμής 688 έργα, συνολικού ύψους 22,9 δισ. ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση