Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » 21 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην ΠΓΔΜ
21 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην ΠΓΔΜ

21 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην ΠΓΔΜ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η μετά τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 21 άτομα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ μεγάλες καταστροφές παρουσίασε και μέρος του οδικού δικτύου που παρασύρθηκε από τα νερά. Δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν. Τα βόρεια προάστια των Σκοπίων υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές, αλλά ούτε το κέντρο της πόλης βρέθηκε στο απυρόβλητο, καθώς και αυτό μετρά τις πληγές του. Ανάμεσα στα της θεομηνίας περιλαμβάνονται και μικρά παιδιά. Σύμφωνα, άλλωστε, με τις τελευταίες πληροφορίες, το νεότερο θύμα της βιβλικής καταστροφής που έπληξε τα Σκόπια είναι ένα παιδί ενός έτους, ενώ το πιο ηλικιωμένο είναι 83 ετών. Αυτά, τουλάχιστον, ανέφερε η ανακοίνωση της εκπροσώπου της αστυνομίας, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα συνεχίζονταν οι για τον εντοπισμό έξι ατόμων η τύχη των οποίων αγνοείτο. «Οι ομάδες μας βρίσκονται εκεί όπου υπάρχει ανάγκη και αναζητούν τους αγνοουμέ», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Ναταλία Σπίροβα Κόρντιτς. Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μία χώρα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, κήρυξε τη χθεσινή ημέρα εθνικού πένθους. «Πρόκειται για μια καταστροφή με πρωτόγνωρο μέγεθος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Νίκολα Τοντόροφ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Χωρίς

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας και φορτηγά που μεταφέρουν πόσιμο νερό έχουν προωθηθεί προς τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τη θεομηνία όπου έχει διακοπεί και η .

Η βροχή είχε σταματήσει προχθές το πρωί και τα νερά φαίνονταν να αποσύρονται, αλλά στα Σκόπια άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί το βράδυ της Κυριακής επιδεινώνοντας την κατάσταση. Μετεωρολόγοι, εξάλλου, ανακοίνωσαν ότι κατά τις ώρες που διάρκεσε η κατέγραψαν περισσότερα από 800 πλήγματα από κεραυνούς, ενώ μέσα σε δύο ώρες έπεσε η βροχή ενός μηνός.

Βοήθεια από Ε.Ε.

Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γιοχάνες Χαν, υπεύθυνος για τη διεύρυνση της Ε.Ε., ανάρτησε στο Twitter σχόλιο με το οποίο επισημαίνει ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να βοηθήσει την .

Δυσμενείς είναι οι καιρικές συνθήκες και βορειότερα στα . Στην Κροατία, οι πολύ ισχυροί που έπνεαν προκαλέσαν το κλείσιμο μέρους του οδικού δικτύου και της λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ με τα νότια παράλια και χρησιμοποιείται από φορτηγά και .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση