Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν τιμή συμβατικών
Το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν τιμή συμβατικών

Το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν τιμή συμβατικών

Τχύτερ από ό,τι θα περίμενε κανείς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται εξίσου οικονομικά και πρακτικά με τα συμβατικά . Οι για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου πέφτουν και οι τεχνολογικές εξελίξεις βοηθούν ώστε να αυξηθεί το λειτουργικό βεληνεκές του αυτοκινήτου, ενώ περιορίζονται και οι χρόνοι φόρτισης.

Ωστόσο, από αυτό το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων λείπουν ακόμα κάποια κομα. Κάποιες σημαντικές πρώτες ύλες εξακολουθούν να σπανίζουν. Δεν υπάρχουν αρκετοί σταθμοί φόρτισης και τα αυτοκίνητα που κινούνται με μπαταρίες εξακολουθούν να κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα βενζινοκίνητα οχήματα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποδύονται σε αγώνα προκειμένου να υπερκεράσουν τα προτα.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια σημεία του τι πρέπει να συμβεί προτού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταλάβουν τον κόσμο.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν συμβατικά όταν το κόστος του κινητήρα τους, και κάποια άλλα στελέχη που κάνουν το να κινείται, εξισωθεί με αυτό ενός αυτοκινήτου που κινείται με βενζίνη ή .

Το πόσο γρήγορα θα έρθει αυτή η ημέρα εξαρτάται από το κόστος των μπαταριών.

Οι των μπαταριών ομολογουμένως έχουν μειωθεί πολύ, περισσότερο από 50% όπως επισημαίνουν αναλυτές της Bank of Merrill Lynch.Οι ίδιοι αναλυτές περιμένουν ότι το κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα φτάσει στο κόστος ενός συμβατικού οχήματος το 2024. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διασφαλίσουν πρώτες ύλες όπως το κοβάλτιο, το λίθιο και ο γραφίτης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση