Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν τιμή συμβατικών
Το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν τιμή συμβατικών

Το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν τιμή συμβατικών

Ταχύτερα από ό,τι θα περίμενε κανείς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται εξίσου οικονομικά και πρακτικά με τα συμβατικά οχήματα. Οι τιμές για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου πέφτουν και οι τεχνολογικές εξελίξεις βοηθούν ώστε να αυξηθεί το λειτουργικό βεληνεκές του αυτοκινήτου, ενώ περιορίζονται και οι χρόνοι φόρτισης.

Ωστόσο, από αυτό το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων λείπουν ακόμα κάποια κομμάτια. Κάποιες σημαντικές πρώτες ύλες εξακολουθούν να σπανίζουν. Δεν υπάρχουν αρκετοί σταθμοί φόρτισης και τα αυτοκίνητα που κινούνται με μπαταρίες εξακολουθούν να κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα βενζινοκίνητα οχήματα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποδύονται σε αγώνα προκειμένου να υπερκεράσουν τα προβλήματα.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια σημεία του τι πρέπει να συμβεί προτού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταλάβουν τον κόσμο.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν συμβατικά όταν το κόστος του κινητήρα τους, και κάποια άλλα στελέχη που κάνουν το αυτοκίνητο να κινείται, εξισωθεί με αυτό ενός αυτοκινήτου που κινείται με βενζίνη ή πετρέλαιο.

Το πόσο γρήγορα θα έρθει αυτή η ημέρα εξαρτάται από το κόστος των μπαταριών.

Οι τιμές των μπαταριών ομολογουμένως έχουν μειωθεί πολύ, περισσότερο από 50% όπως επισημαίνουν αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch.Οι ίδιοι αναλυτές περιμένουν ότι το κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα φτάσει στο κόστος ενός συμβατικού οχήματος το 2024. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διασφαλίσουν πρώτες ύλες όπως το κοβάλτιο, το λίθιο και ο γραφίτης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση