Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν τιμή συμβατικών
Το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν τιμή συμβατικών

Το 2024 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν τιμή συμβατικών

Ταχύτερα από ό,τι θα περίμενε κανείς, τα γίνονται εξίσου οικονομικά και πρακτικά με τα συμβατικά . Οι για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου πέφτουν και οι τεχνολογικές εξελίξεις βοηθούν ώστε να αυξηθεί το λειτουργικό βεληνεκές του αυτοκινήτου, ενώ περιορίζονται και οι χρόνοι φόρτισης.

Ωστόσο, από αυτό το των ηλεκτρικών αυτοκινήτων λείπουν ακόμα κάποια κομμάτια. Κάποιες σημαντικές πρώτες ύλες εξακολουθούν να σπανίζουν. Δεν υπάρχουν αρκετοί σταθμοί φόρτισης και τα που κινούνται με μπαταρίες εξακολουθούν να κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα βενζινοκίνητα . Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποδύονται σε αγώνα προκειμένου να υπερκεράσουν τα προβλήματα.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια σημεία του τι πρέπει να συμβεί προτού τα καταλάβουν τον κόσμο.

Τα ηλεκτρικά θα γίνουν συμβατικά όταν το κόστος του κινητήρα τους, και κάποια άλλα στελέχη που κάνουν το να κινείται, εξισωθεί με αυτό ενός αυτοκινήτου που κινείται με ή πετρέλαιο.

Το πόσο γρήγορα θα έρθει αυτή η ημέρα εξαρτάται από το κόστος των μπαταριών.

Οι των μπαταριών ομολογουμένως έχουν μειωθεί πολύ, περισσότερο από 50% όπως επισημαίνουν αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch.Οι ίδιοι αναλυτές περιμένουν ότι το κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα φτάσει στο κόστος ενός συμβατικού οχήματος το 2024. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διασφαλίσουν πρώτες ύλες όπως το κοβάλτιο, το λίθιο και ο γραφίτης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση