Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » 100 άτομα σε κάθε πτήση για τον Αρη
100 άτομα σε κάθε πτήση για τον Αρη

100 άτομα σε κάθε πτήση για τον Αρη

Τη διδρομή Σγκάη – σε μισή ώρα θα μπορούν να διανύουν οι ταξιδιώτες του τος. Αυτό υποσχέθηκε ο δισεκατομμυριούχος Eλον Μασκ, ο οποίος παρουσίασε το αναθεωρημένο σχέδιο κατασκευής πυραύλου και διαστημόπλοιου με σκοπό τον εποικισμό του Aρη στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Ο πύραυλος θα είναι μικρότερος τελικά από αυτόν που είχε περιγραφεί στο του Μεξικού πέρυσι, αλλά παραμένει μεγαλύτερος από όσους πυραύλους έχουν ήδη εκτοξευθεί. Σύμφωνα με τον Μασκ, η εταιρεία του κατάφερε να καταρτίσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο για την πραγματο του ερευνητικού σχεδίου εποικισμού του Αρη. Κομβικό στοιχείο της υλοποίησής του συνιστά η πρόθεση αντικατάστασης όλων των υπολοίπων εφευρέσεων της , ώστε να επιτευχθεί η πλήρης προσήλωση στην κατασκευή του πυραύλου.

Ο πύραυλος, στον οποίο έχει δοθεί η κωδική ονομασία BFR, θα έχει διάμετρο περίπου εννέα μέτρων, ενώ θα είναι σαφώς πιο ισχυρός από τον πύραυλο Saturn 5, που μετέφερε της NASA στη Σελήνη. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι θα μπορεί να μεταφέρει 150 μετρικούς τόνους μέχρι τη χαμηλή επίγεια τροχιά. Αναφορικά με τον εποικισμό του Aρη, ο Μασκ περιέγραψε πως ο πύραυλος θα μπορεί να μεταφέρει ένα διαστημόπλοιο με 40 , σε κάθε μία από τις οποίες θα χωρούν δύο με τρία άτομα, άρα θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 100 άτομα ανά πτήση. Μετά την εκτόξευση, ο πύραυλος θα επιστρέφει στη βάση εκκίνησης, ενώ το διαστημόπλοιο θα συνεχίζει να περιστρέφεται ώστε να ανεφοδιαστεί με καύσιμα μεθανίου και οξυγόνου πριν συνεχίσει για τον Αρη. Το κόστος λειτουργίας του πυραύλου και του διαστημοπλοίου υπολογίζεται ότι θα είναι μικρό, καθώς όλα τα μέρη τους θα είναι πλήρως επαναχρησιμοποιούμενα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση