Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / 100 άτομα σε κάθε πτήση για τον Αρη
100 άτομα σε κάθε πτήση για τον Αρη

100 άτομα σε κάθε πτήση για τον Αρη

Τη διαδρομή Σαγκάη – Νέα Υόρκη σε μισή ώρα θα μπορούν να διανύουν οι ταξιδιώτες του μέλλοντος. Αυτό υποσχέθηκε ο δισεκατομμυριούχος Eλον Μασκ, ο οποίος παρουσίασε το αναθεωρημένο σχέδιο κατασκευής πυραύλου και διαστημόπλοιου με σκοπό τον εποικισμό του Aρη στο Διεθνές Αστροναυτικής στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Ο θα είναι μικρότερος τελικά από αυτόν που είχε περιγραφεί στο του Μεξικού πέρυσι, αλλά παραμένει μεγαλύτερος από όσους πυραύλους έχουν ήδη εκτοξευθεί. Σύμφωνα με τον Μασκ, η εταιρεία του κατάφερε να καταρτίσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο για την πραγματοποίηση του ερευνητικού σχεδίου εποικισμού του Αρη. Κομβικό στοιχείο της υλοποίησής του συνιστά η πρόθεση αντικατάστασης όλων των υπολοίπων εφευρέσεων της , ώστε να επιτευχθεί η πλήρης προσήλωση στην κατασκευή του πυραύλου.

Ο , στον οποίο έχει δοθεί η κωδική ονομασία BFR, θα έχει διάμετρο περίπου εννέα μέτρων, ενώ θα είναι σαφώς πιο ισχυρός από τον πύραυλο Saturn 5, που μετέφερε της στη Σελήνη. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι θα μπορεί να μεταφέρει 150 μετρικούς τόνους μέχρι τη χαμηλή επίγεια τροχιά. Αναφορικά με τον εποικισμό του Aρη, ο Μασκ περιέγραψε πως ο θα μπορεί να μεταφέρει ένα διαστημόπλοιο με 40 καμπίνες, σε κάθε μία από τις οποίες θα χωρούν δύο με τρία άτομα, άρα θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 100 άτομα ανά . Μετά την εκτόξευση, ο πύραυλος θα επιστρέφει στη βάση εκκίνησης, ενώ το διαστημόπλοιο θα συνεχίζει να περιστρέφεται ώστε να ανεφοδιαστεί με καύσιμα μεθανίου και οξυγόνου πριν συνεχίσει για τον Αρη. Το κόστος λειτουργίας του πυραύλου και του διαστημοπλοίου υπολογίζεται ότι θα είναι μικρό, καθώς όλα τα μέρη τους θα είναι πλήρως επαναχρησιμοποιούμενα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σ. Πέτσας: «8,5 εκ. € για την αγροτική οδοποιία, 300.000 € για τις φυσικές καταστροφές και 80.000 € για την λειψυδρ… - https://t.co/cxm6MRrbgC -

  • Αποζημιώσεις για το σύνολο των καλλιεργειών #σφοδρέςβροχοπτώσεις - https://t.co/ntKkOdCKbp -

  • Κ. Παπανάτσιου: Επείγει η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική θωράκιση του Αν. και Β. Πηλίου - https://t.co/MIv0W8tqKd… -

"Αλιεύοντας" την είδηση