Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βοήθεια στον Άι Βασίλη: Ασφαλή προϊόντα κάτω από το δέντρο
Βοήθεια στον Άι Βασίλη: Ασφαλή προϊόντα κάτω από το δέντρο

Βοήθεια στον Άι Βασίλη: Ασφαλή προϊόντα κάτω από το δέντρο

Ανήμερα του Αγίου Νικολάου, ―Santa Claus ή Santa όπως έχει επικρατήσει στη Δύση ο άγιος που αντιστοιχεί με τον Άγιο Βασίλειο των ορθοδόξων σε ό,τι αφορά τη δώρων στα παιδιά την περίοδο των γιορτών― και λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, η επίτροπος Βιέρα Γιούροβα παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας δράσης σχετικά με δοκιμές παιχνιδιών και χριστουγεννιάτικων φώτων. Οι δοκιμές δείχνουν ότι σχεδόν το 90% των παιχνιδιών που δοκιμάστηκαν στην ΕΕ δεν παρουσίαζαν χημικούς κινδύνους και περίπου το 80% των χριστουγεννιάτικων φώτων ήταν ασφαλή.

«Όλοι θέλουμε οι γιορτές να είναι ασφαλείς για τα παιδιά και την οικογένειά μας. Στην ΕΕ, δίνουμε ιδιαίτερη αξία στην ασφάλεια των καταναλωτών και διαθέτουμε από τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας στον κόσμο. Χάρη στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, όλα τα προϊόντα που δεν είναι ασφαλή απομακρύνονται γρήγορα από την αγορά. Επίσης, θα ήθελα να δω τη δέσμη βελτιώσεων των δικαιωμάτων των καταναλωτών που αποκαλούμε “Νέα συμφωνία για τους καταναλωτές” να εγκρίνεται στις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε η Βιέρα Γιούροβα, επίτροπος αρμόδια για τη δικαιοσύνη, τους καταναλωτές και την ισότητα των φύλων.

Μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, οι αρχές σε ολόκληρη την ΕΕ ανταλλάσσουν καθημερινά προειδοποιήσεις για να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα που πωλούνται στην ΕΕ τηρούν την απαραίτητη ρύθμιση για την ασφάλεια και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές. Φωτογραφίες επικίνδυνων προϊόντων που αποσύρθηκαν πρόσφατα από την αγορά βρίσκονται εδώ.

Η Επίτροπος συνέβαλε επίσης στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν όταν συνάπτουν δάνεια τα οποία ενδέχεται να θεωρηθούν ελκυστικά και τους υπενθύμισε τα δικαιώματά τους σε αυτές τις καταστάσεις. Τέλος, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών, σε περίπτωση που έχουν πρόβλημα με προϊόν που αγόρασαν μέσω διαδικτύου και όταν ο έμπορος δεν σέβεται τα δικαιώματά τους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση