Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » 50 εκατ. ευρώ για ταχύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα
50 εκατ. ευρώ για ταχύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

50 εκατ. ευρώ για ταχύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Η Ευρωπϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφων με τους της για τις κρατικές ενισχύσεις, ένα σύστημα κουπονιών με στόχο την υποστήριξη της χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών με ταχύτητες λήψης τουλάχιστον 100 Megabit ανά δευτερόλεπτο στην .

Το μέτρο αυτό θα συμβάλει στη του ψηφιακού χάσματος, ενώ ταυτόχρονα θα περιορίσει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού.

Στόχος των ελληνικών αρχών είναι η αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που χρησιμοποιούν «υπερταχείες ευρυζωνικές », οι οποίες ορίζονται από την ως ευρυζωνικές που εξασφαλίζουν ταχύτητες λήψης τουλάχιστον 100 Megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps), με δυνατότητα εύκολης αναβάθμισης σε 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps).

Υπάρχουν ήδη κατάλληλες για την παροχή αυτών των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, αλλά το ποσοστό χρήσης τους είναι πολύ χαμηλό. Τα κουπόνια θα στηρίξουν τη μεγαλύτερη χρήση των εν λόγω υπηρεσιών καλύπτοντας μέρος των δαπανών εγκατάστασης και του μηνιαίου τέλους για περίοδο έως και 24 μηνών. Οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τα κουπόνια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Η Επιτροπή έλαβε μέριμνα ώστε η Ελλάδα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί κάθε αθέμιτη στρέβλωση του ανταγωνισμού, και ειδικότερα θα ελέγχει ότι το σύστημα δεν χρησιμοποιείται απλώς για την αντικατάσταση υφιστάμενων συνδρομών σε άλλες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση