Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Συνελήφθη «βαρώνος» με διεθνή δράση
Συνελήφθη «βαρώνος» με διεθνή δράση

Συνελήφθη «βαρώνος» με διεθνή δράση

Διεθνή διακίνησης ναρκωτικών με παρακλάδια σε Ελλάδα, Αλβανία, Βέλγιο και αλλού εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής. Συνελήφθησαν στην Ελλάδα 15 μέλη του κυκλώματος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν για την ίδια υπόθεση χθες έρευνες και στο Βέλγιο. Στους 15 κατηγορουμένους που εντοπίστηκαν στην Αττική συγκαταλέγονται 12 Ελληνες και τρεις υπήκοοι Αλβανίας. Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένας Αλβανός που φέρεται να δραστηριοποιείται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Αστυνομικοί που μετέχουν στην έρευνα τον περιγράφουν ως «βαρώνο» των ναρκωτικών στην Ευρώπη, με ισχύ να επηρεάσει ακόμα και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του. Κομβικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος διαδραματίζει και ένας Ελληνας ο οποίος έχει υπό τη διαχείρισή του διεθνών μεταφορών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Σ’ αυτό το διάστημα, τα μέλη της σπείρας εισήγαγαν από τη γειτονική Αλβανία μεγάλες ποσότητες χασίς, τις οποίες στη συνέχεια εξήγαγαν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Η μεταφορά των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα γινόταν με ταχύπλοα σκάφη, ενώ για την προώθησή τους στο τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν νταλίκες που ανήκαν σε ελληνικών συμφερόντων εταιρεία διεθνών μεταφορών με «παραρτήματα» σε Βουλγαρία και Αυστρία.
Στο τελικό στάδιο της έρευνας, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν με υπερσύγχρονο ταχύπλοο από την Αλβανία στη Ζάκυνθο πάνω από 600 κιλά χασίς, τα οποία επρόκειτο να καταλήξουν στο Οσλο της Νορβηγίας. Συνολικά, κατασχέθηκαν χθες 678 κιλά χασίς, το ταχύπλοο σκάφος, καθώς και τρία αυτοκίνητα. Πιθανολογείται ότι η υπόθεση συνδέεται με τη σύλληψη, τον Δεκέμβριο, Ελλήνων και Αλβανών διακινητών που είχαν μεταφέρει από την στην Ελλάδα κρυμμένη μέσα σε νταλίκα που μετέφερε φάρμακα. Τα ναρκωτικά είχαν βρεθεί από σαρωτή X-ray στο λιμάνι της Πάτρας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση