Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης των σωματείων της Μαγνησίας
Συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης των σωματείων της Μαγνησίας

Συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης των σωματείων της Μαγνησίας

“Όλοι για έναν και ένας για όλους”. Με βάση αυτή την αρχή σωματεία και φορείς της ς, συνεχίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης και σε ότι αφορά τη συγκέντρωση ειδών που έχουν ανάγκη οι πυρόπληκτοι αλλά και με την οργάνωση μαθημάτων στο φροντιστήριο της λαϊκής αλληλεγγύης για μαθητές των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.
Οι δράσεις αυτές δεν είναι μια ακόμη «φιλανθρωπική δράση» και στο πλαίσιο αυτό, διαχωρίζουμε το νόημα της λαϊκής αλληλεγγύης από την φιλανθρωπία των ΜΚΟ, της εκκλησίας και άλλων φορέων.
Ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν με τα ψίχουλα που τους πετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά να συνδυάζουν τη διεκση άμεσων λύσεων με τον αγώνα τους για ριζικές κοινωνικές αλλαγές.
Αποσκοπούν τα ζητήματα της αλληλεγγύης και της στήριξης συνανθρώπων  να αναδειχθούν σε αιτήματα – κρίκους της κοινής πάλης όλων των εργαζομένων για όλα όσα δικαιούμαστε και  τα στερούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
Στην κατεύθυνση αυτή καλούν σωματεία, φορείς, κάθε εργαζόμενο να συνδράμουν όπως μπορούν.
Τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει, οι πυρόπληκτοι στη Βόρεια Εύβοια έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη από το να τους δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.
Η βοήθεια μπορεί να είναι είτε σε χρήμα είτε σε είδη πρώτης ανάγκης.
Η συγκέντρωση των ειδών (Όσπρια, , κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, αλεύρι, , κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κ.τ.λ.)  θα γίνεται την Τρίτη 21/9, την Τετάρτη 22/9, την Πέμπτη 23/9 και την Παρασκευή 24/9 στο στέκι αλληλεγγύης στο Μεταξουργείο (είσοδος από ) και τις ώρες 6:00μ.μ.-8:00 μ.μ.
Στον τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα 397/296042-70 ή IBAN : GR1201103970000039729604270  μπορεί να καταθέτει ότι ποσό επιθυμεί ο καθένας με την επισήμανση για τον παραλήπτη: “για αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους “.
Παλεύουν από κοινού για άμεσα μέτρα για τους πληγέντες που περιλαμβάνουν αποζημίωση στο % για όλες τις ζημιές, άμεση οικονομική ενίσχυση, φόρων και εισφορών, σε εφορία, τράπεζες, , παρόχους ενέργειας, αναστολή τους για τουλάχιστον για δύο χρόνια, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ ως η μόνη αποδεκτή λύση, ώστε να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις επιβίωσης και η άμεση αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές που καταστράφηκαν. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να αποφευχθούν νέες καταστροφές το επόμενο διάστημα.
ΛΑΪΚΟ ΦΡΟΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Επιπλέον απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που εργατικές – λαϊκές οικογένειες συνεχίζουν να βιώνουν, τα Σωματεία  διοργανώνουν για μια ακόμα χρονιά τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης.
Στόχος του λαϊκού φροντιστηρίου αλληλεγγύης δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, παλεύουμε για ένα πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτείται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήριο και μάθημα. Απευθύνονται σε μαθητές, με σκοπό να υψώσουν τον δικό τους τοίχο λαϊκής αλληλεγγύης, ώστε κανένα παιδί να μη βρεθεί χωρίς βοήθεια, χωρίς στήριξη στη μόρφωσή του, να μην απογοητευτεί.
Καλούν τους άνεργους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές εκπαιδευτικών σχολών, τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς αλλά και τους συνταξιούχους που θέλουν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν στο τηλ.  (6976207869) και να κάνουν τα λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης και δική τους υπόθεση. Κάθε που κάνει το βήμα να συμμετέχει αποτελεί παράδειγμα αληθινού παιδαγωγού, είναι δείγμα πραγματικής ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση