Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Συμμετοχή στην έρευνα του ΚΕΜΕΑ για την «Ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του Covid-19»
Συμμετοχή στην έρευνα του ΚΕΜΕΑ για την «Ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του Covid-19»

Συμμετοχή στην έρευνα του ΚΕΜΕΑ για την «Ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του Covid-19»

Έχεις Φωνή Είμαστε Δίπλα σου #exeisfoni: Συνεχίζεται η μεγάλη που διεξάγει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την «Ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του -19».

Η απευθύνεται κυρίως σε από 16 χρόνων και άνω, που διαμένουν στην Ελλάδα και διενεργείται στο Διαδίκτυο με τη συμπλήρωση –ανωνύμως– ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών. Τα της επιστημονικής έρευνας θα «φωτίσουν» τι συνέβη την περίοδο των περιορισμών της πανδημίας του – 19 στη χ μας σε ό,τι αφορά το αδίκημα της ς, καθώς δεν υπάρχουν πρόσφατα επιστημονικά . Παράλληλα, τα στοιχεία που θα προκύψουν θα αποτελέσουν «εργαλείο» για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε ενδεχόμενο νέο «κύμα» COVID-19.

Ο σύνδεσμος της έρευνας που μπορεί, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, να συμμετάσχει, είναι ο εξής:

https://huddersfieldbss.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5zKKEzaE1RShHfv

Για τη διεξαγωγή της έρευνας συνεργάζονται ερευνήτριες του βρετανικού πανεπιστημίου Huddersfield και ειδικότερα η καθηγήτρια Μαρία Ιωάννου (εκπρόσωπος του Research Centre Secure Societies Institute, UK) και η δρ Κάλλη Τζάνη-Πεπελάση, καθώς και το εργαστήριο του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου , «Αποκαταστατική Δικαιοσύνη και διαμεσολάβηση» διευθύντρια του οποίου είναι η καθηγήτρια Βασιλική Αρτινοπούλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση