Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Στροφή στο διαδίκτυο κάνουν οι πολίτες για την ενημέρωσή τους
Στροφή στο διαδίκτυο  κάνουν οι πολίτες για την ενημέρωσή τους

Στροφή στο διαδίκτυο κάνουν οι πολίτες για την ενημέρωσή τους

Η εποχή που έντυπη δημοσιογραφία και – κυρίως – κρατούσαν τα σκήπτρα της τέταρτης εξουσίας και δη της ενημέρωσης φαίνεται πως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, καθώς, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου του Reuters, η συντριπτική πλειοψηφία αποτείνεται πλέον στο Διαδίκτυο για την ενημέρωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, στους νέους από 18 έως 24 ετών, το 28% απευθύνεται στα για την ενημέρωσή του, ενώ το 24% προτιμά την τηλεόραση. Στον γενικό πληθυσμό, τα προτιμά το 51% των ατόμων με στο διαδίκτυο, με το να έχει την πρωτιά με 44%. Ακολουθούν Youtube με 19% και Twitter με 10%.

Μεγάλο δέλεαρ , καθώς φαίνεται, είναι η δωρεάν ενημέρωση που προσφέρει το Ιντερνετ, οπότε, παρά το γεγονός ότι οι εφημερίδες παραμένουν πρώτες σε ό,τι αφορά την ανάλυση των θεμάτων, το ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις, τα ποσοστά εκείνων που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν γαι την ενημέρωσή τους έχουν μειωθεί.

Στην Ελλάδα, η ενημέρωση επί πληρωμή μέσω Ιντερνετ είναι στο μόλις 7%, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 24η θέση ανάμεσα σε 25 χώρες.

Πάντως, το συντριπτικό 96% των Ελλήνων στρέφονται στο διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους, καθώς κατά 74% ενημερώνονται από τα social media, κατά 66% από την τηλεόραση, το 34% ενημερώνεται μέσω ραδιοφώνου και το 31% διαβάζει εφημερίδες.

Παράλληλα, στη χώρα μας σημειώνεται σημαντικό εμπιστοσύνης προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ, με μόλις το 20% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τις ειδήσεις.

Στα social media, το προηγείται με το 68% να το χρησιμοποιεί σε εβδομαδιαία βάση. Ακολουθούν το Youtube με 34% και το Twitter με 14%.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση