Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Στο Βόλο η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»  
Στο Βόλο η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»  

Στο Βόλο η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»  

Εγκρίθηκε η συμμετοχή της με 2.000 ευρώ, στην εκδήλωση με θέμα «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» που θα πραγματοποιηθεί 17/10/2020 στη Λάρισα, και Βόλο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, συνδιοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης στο Νομό Λάρισας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας – Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς»).

Η δράση πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης, με στόχο την προώθηση μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και την υιοθέτηση προτύπων για ασφαλείς και υγιείς συμπεριφορές, με έμφαση στην ασφάλεια στο δρόμο.

Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 σε και χώρους διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα, με κεντρικό σύνθημα «Όλοι διασκεδάζουν. Ένας δεν πίνει… ο Οδηγός της Παρέας!».

Λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη βραδιά: Σε κάθε επιλεγμένο /πλατεία/κεντρικό σημείο βρίσκονται εθελοντές του Δικτύου που βοηθάνε στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ο ρόλος των εθελοντών είναι να ορίζουν, μαζί με τις παρέες που έρχονται να διασκεδάσουν, τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο του φοράει ένα βραχιολάκι και δεσμεύεται να μην καταναλώσει .

Όταν έρθει η ώρα να αναχωρήσει από το μπορεί να κάνει, εφ' όσον το επιθυμεί, ένα φιλικό , ώστε να διαπιστωθεί αν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι δεν έχει καταναλώσει επιβραβεύεται με ένα αναμνηστικό δώρο ενώ σε άλλη περίπτωση οι εθελοντές μας τον συμβουλεύσουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων στη χώρα μας, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί αλλά και ως συνεπιβάτες. Απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες και ιδιαίτερα στους νέους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση