Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Στο Βόλο η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»  
Στο Βόλο η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»  

Στο Βόλο η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»  

Εγκρίθηκε η συμμετοχή της με 2.000 ευρώ, στην με θέμα «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» που θα πραγματοποιηθεί 17/10/2020 στη Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο υπό την αιγίδα της , συνδιοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης στο Νομό Λάρισας ( – Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς»).

Η δράση πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης, με στόχο την μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και την υιοθέτηση προτύπων για ασφαλείς και υγιείς συμπεριφορές, με έμφαση στην ασφάλεια στο δρόμο.

Η εν λόγω θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 σε πόλεις και χώρους διασκέδασης σε όλη την , με κεντρικό σύνθημα «Όλοι διασκεδάζουν. Ένας δεν πίνει… ο Οδηγός της Παρέας!».

Λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη βραδιά: Σε κάθε επιλεγμένο /πλατεία/κεντρικό σημείο βρίσκονται εθελοντές του Δικτύου Ι.Ο.ΑΣ. που βοηθάνε στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ο ρόλος των εθελοντών είναι να ορίζουν, μαζί με τις παρέες που έρχονται να διασκεδάσουν, τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο του φοράει ένα βραχιολάκι και δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ.

Όταν έρθει η να αναχωρήσει από το μπορεί να κάνει, εφ’ όσον το επιθυμεί, ένα φιλικό , ώστε να διαπιστωθεί αν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύεται με ένα αναμνηστικό δώρο ενώ σε άλλη περίπτωση οι εθελοντές μας τον συμβουλεύσουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων στη χώρα μας, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί αλλά και ως συνεπιβάτες. Απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες και ιδιαίτερα στους νέους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Γήϊνο Πεπρωμένο μας… - https://t.co/Mow1zP4Gs5 -

  • Κ.Παπανάτσιου : «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης οξύνουν τις αντιθέσεις και αυξάνουν τις ανισότητες, σε αυτό το σχέδιο… - https://t.co/5824Hmosoi -

  • Στήριξη ύψους 385 εκατ. ευρώ προς ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι τώρα για τα μειωμένα μισθώματα - https://t.co/yk795l4ehy -

"Αλιεύοντας" την είδηση