Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Στο εδώλιο 28 πρόσωπα του ποδοσφαίρου
Στο εδώλιο 28 πρόσωπα του ποδοσφαίρου

Στο εδώλιο 28 πρόσωπα του ποδοσφαίρου

Επειτ πό καθυστέρηση πολλών μηνών το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών εξέδωσε το βούλευμα σχετικά με την υπόθεση αλλοίωσης ποδοσφαιρικών αγώνων, προτείνοντας την παραπομπή 28 προσώπων σε δίκη, λόγω της δράσης τους στο ποδόσφαιρο.

ια την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, που είναι κακούργημα, παραπέμπεται κατά πλειοψηφία σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ παραπέμπεται επίσης με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας που είναι πλημμέλημα.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) καθώς και για αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης στον φούρνο του τότε διαιτητή και σήμερα του , Π. Κωνσταντινέα.

Επίσης, η αρχική κατηγορία εις βάρος του και εις βάρος άλλων για , μετατράπηκε από το Συμβούλιο Εφετών σε πλημμέλημα, επειδή η κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικών αγώνων, που παρέμεινε, δεν εμπίπτει στα περιοριστικά αδικήματα του ποινικού κώδικα που δικαιολογούν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός από τον για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται συνολικά 27 άτομα ακόμη . Ειδικότερα, για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, εκτός του κ. Μαρινάκη παραπέμπονται οι εξής: Ι. Κομπότης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός), . Σπανός (μεγαλομέτοχος και πρόεδρος ΠΑΕ Ατρόμητος), Γ. Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια), Γ. Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια). Ι. Αγγελόπουλος (γ. αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος), Γ. Σαρρής (πρ. πρόεδρος ΕΠΟ), Θ. Κουρίδης (πρ. νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Α. Σταθόπουλος (πρ. μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Ι. Παπακωνσταντίνου (πρ. μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Ν. Προύντζος (πρ. μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Γ. Δούρος (πρ. μέλος ΚΕΔ), Αθ. Μπριάκος (πρ. μέλος ΚΕΔ) Κ. Ιωαννίδης, Απ. Αμπάρκιολης, Ι. Κάμπαξης, Αλ. Δημητρόπουλος, Αθ. Γιάχος, Ηλ. Σπάθας (πρ. διαιτητές Super League), Χ. Παυλίδης, Κ. Μπάρμπας, Ηλ. Ιωάννου, Δ. Αμαραντίδης, Δ. Μάνος, Γ. Σκαθαρούδης, Αλ. Καλογέρης, Γκ. Πέρεθ (ποδοσφαιριστές Βέροιας 2013), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρ. προπονητής Ατρομήτου).

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση