Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΣΠΟΡ / Στο εδώλιο 28 πρόσωπα του ποδοσφαίρου
Στο εδώλιο 28 πρόσωπα του ποδοσφαίρου

Στο εδώλιο 28 πρόσωπα του ποδοσφαίρου

Επειτα από καθυστέρηση πολλών μηνών το Αθηνών εξέδωσε το βούλευμα σχετικά με την υπόθεση αλλοίωσης ποδοσφαιρικών αγώνων, προτείνοντας την παραπομπή 28 προσώπων σε δίκη, λόγω της δράσης τους στο .

Για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, που είναι κακούργημα, παραπέμπεται κατά πλειοψηφία σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού , ενώ παραπέμπεται επίσης με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας που είναι πλημμέλημα.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) καθώς και για αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης στον φούρνο του τότε διαιτητή και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κωνσταντινέα.

Επίσης, η αρχική κατηγορία εις βάρος του και εις βάρος άλλων για εγκληματική οργάνωση, μετατράπηκε από το σε πλημμέλημα, επειδή η κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικών αγώνων, που παρέμεινε, δεν εμπίπτει στα περιοριστικά αδικήματα του ποινικού κώδικα που δικαιολογούν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός από τον για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται συνολικά 27 άτομα ακόμη . Ειδικότερα, για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, εκτός του κ. Μαρινάκη παραπέμπονται οι εξής: Ι. Κομπότης (μεγαλομέτοχος Λεβαδειακός), Γ. Σπανός (μεγαλομέτοχος και πρόεδρος Ατρόμητος), Γ. Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ ), Γ. Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός ΠΑΕ ). Ι. Αγγελόπουλος (γ. αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος), Γ. Σαρρής (πρ. πρόεδρος ΕΠΟ), Θ. Κουρίδης (πρ. νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Α. Σταθόπουλος (πρ. μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Ι. Παπακωνσταντίνου (πρ. μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Ν. Προύντζος (πρ. μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Γ. Δούρος (πρ. μέλος ΚΕΔ), Αθ. Μπριάκος (πρ. μέλος ΚΕΔ) Κ. Ιωαννίδης, Απ. Αμπάρκιολης, Ι. Κάμπαξης, Αλ. Δημητρόπουλος, Αθ. Γιάχος, Ηλ. Σπάθας (πρ. διαιτητές ), Χ. Παυλίδης, Κ. Μπάρμπας, Ηλ. Ιωάννου, Δ. Αμαραντίδης, Δ. Μάνος, Γ. Σκαθαρούδης, Αλ. Καλογέρης, Γκ. Πέρεθ (ποδοσφαιριστές Βέροιας 2013), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρ. Ατρομήτου).

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση