Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Συνεργασία Μητρόπολης Δημητριάδος- Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
Συνεργασία Μητρόπολης Δημητριάδος- Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Συνεργασία Μητρόπολης Δημητριάδος- Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Σε κοινό πεδίο δράσης και συνεργασίας, που μπορεί να αναπτυχθεί σε συγκεκριμένες βάσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κατέληξαν μέσα από συζήτηση που προηγήθηκε, τα μέλη του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου, με τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.

Σε πρόσφατη , στο πλαίσιο εθιμοτυπικής καταρχήν επικοινωνίας της Ένωσης, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για μία σειρά θεμάτων, που μπορούν να αποτελέσουν το πεδίο δράσης και αμοιβαίας συνεργασίας, μεταξύ των σχολικών κοινοτήτων και της Μητρόπολης, με καταλυτικό και ουσιαστικό ρόλο της Ένωσης.

Από τον Μητροπολίτη , έγινε ιδιαίτερη μνεία στο θεσμό του ιερέα του σχολείου που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, μέσω του οποίου, προσφέρεται βοήθεια σε μαθητές και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, (με παροχή πρωϊνού, κ.ά.), κάτι το οποίο θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, όπου και εφόσον απαιτηθεί.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, έθεσαν υπόψη του Σεβασμιωτάτου, διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζονται στις σχολικές κοινότητες, ζητώντας την όποια πιθανή βοήθεια, μπορεί να δοθεί από την τοπική στο μέλλον, ενώ μεταξύ των προτεινόμενων από την πλευρά του κ. Ιγνατίου, ήταν και η συμβολή της Μητρόπολης στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων για την ενημέρωση, μαθητών και γονέων.

Προτάθηκε παράλληλα ως πιθανό ενδεχόμενο, η δημιουργία και λειτουργία «Σχολής Γονέων» με ποικίλα θεματικά αντικείμενα, στην οποία θα μπορούν να λάβουν μέρος γονείς, που θα ενδιαφέρονται κάθε φορά, για το αντίστοιχο θέμα.

Σημειώνεται, ότι στη με τον κ. Ιγνάτιο, συμμετείχε και ο Νίκος Τσούκας, γενικός της «Μαγνήτων Κιβωτός», του φορέα που δημιούργησε η Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ το Δ.Σ. της Ένωσης, εκπροσώπησαν οι: Σπύρος Στεργίου, Ηλίας Κουτσερής, Έφη Διανέλλου και Θέμης Κορομπίλης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση