Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Συμβουλές προστασίας των ανήλικων που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές
Συμβουλές προστασίας των ανήλικων που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές

Συμβουλές προστασίας των ανήλικων που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές

Οι απειλές βρίσκονται παντού στο και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους νεότερους σε ηλικία χρήστες. Επιπλέον, τα που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές μπορεί να είναι ακόμα πιο ευάλωτα, επειδή είναι ελεύθερα να «άρουν» στο Διαδίκτυο οποτεδήποτε ή οπουδήποτε χωρίς την επίβλεψη ενηλίκου.

Σύμφωνα με έρευνα της και της B2B International, σε περίοδο 12 μηνών, το 22% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα του αντιμετώπισαν ψηφιακά περιστατικά. Σε αυτά περιλαμβάνονται κρούσματα cyber-bullying ή επισκέψεις σε ιστοσελίδες που περιέχουν υλικό επιβλαβές για νεαρές ηλικίες.

«Σερφάροντας» στο Διαδίκτυο, τα παιδιά μπορεί να συναντήσουν ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως, για παράδειγμα, ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο ή πληροφορίες σχετικά με όπλα ή . Ένα άλλο κοινό πρόβλημα προκύπτει όταν τα αποτελέσματα αναζήτησης δεν οδηγούν στο είδος των πληροφοριών που ψάχνει ένας χρήστης. Για παράδειγμα, ένα παιδί θα μπορούσε να ψάχνει για κινούμενα σχέδια, αλλά τα αποτελέσματα που θα συναντήσει να οδηγούν σε κινούμενα σχέδια για ενήλικες.

Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν επίσης σοβαρή πηγή απειλών. Τα παιδιά μπορούν να προσθέσουν αδιακρίτως οποιονδήποτε ως «φίλο», να κάνουν γνωριμίες και να επικοινωνούν με ανθρώπους που θα μπορούσαν να τα αναστατώσουν ή να τα παραπλανήσουν ή ακόμα και να επιχειρήσουν να τους αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το 21% των γονέων έχει χάσει χρήματα ή εμπιστευτικές πληροφορίες που ήταν αποθηκευμένες σε μια φορητή συσκευή, λόγω των δραστηριοτήτων των παιδιών.

Τα σύγχρονα τηλέφωνα και tablets χρησιμεύουν συχνά αποκλειστικά ως κονσόλες παιχνιδιών, καθώς πολλά παιδιά δεν τα χρησιμοποιούν για κάτι άλλο. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά. Ορισμένα περιέχουν σκηνές ς, υβριστικό ή ερωτικό περιεχόμενο. Και τα παιχνίδια δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος, καθώς κάθε εφαρμογή που «κατεβάζουν» από επίσημα καταστήματα θα μπορούσε να περιέχει ανεπιθύμητες πληροφορίες.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάποιοι κίνδυνοι είναι γενικοί και μπορεί να επηρεάσουν ανθρώπους κάθε ηλικίας. Παρόλα αυτά, επειδή τα παιδιά έχουν λιγότερες εμπειρίες, ενδέχεται να είναι πιο ευάλωτα σε αυτούς τους κινδύνους. Για παράδειγμα, μπορεί να μην κατανοούν καλά πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μια ή ένα αρχείο. Έτσι, μπορεί τελικά να κατεβάσουν «μολυσμένα» αρχεία ή να εισάγουν δεδομένα σε μια phishing.

Γι' αυτό, είναι κρίσιμο να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή προστατεύεται σωστά από ιούς, phishing και άλλες ηλεκτρονικές απειλές. Αυτό ισχύει ειδικά στην περίπτωση των Android συσκευών, αφού περίπου το 99% του προγραμμάτων mobile malware στρέφονται ενάντια στην πλατφόρμα Android.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στην προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο. Η προσφέρει μια σειρά από εργαλεία για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά είναι ασφαλή από ψηφιακές απειλές που στοχεύουν φορητές συσκευές. Τα εργαλεία αυτά μπορούν να εμποδίσουν αυτόματα επικίνδυνο περιεχόμενο, να φιλτράρουν ανεπιθύμητες ιστοσελίδες και να παρέχουν στους γονείς αναφορές σχετικά με τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από τα παιδιά τους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση