Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » “Σεμινάριο Γονέων” από την «Πρόταση Ζωής»
“Σεμινάριο Γονέων”  από την «Πρόταση Ζωής»

“Σεμινάριο Γονέων” από την «Πρόταση Ζωής»

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πρόταση Ζωής», δημιουργήθηκε το 1998 από τη συν του Οργανισμού Κατά των αρκωτικών (ΟΚΑΑ) και φορέων της τοπικής κοινότητας  και στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες. Σκοπός του Κέντρου Πρόληψης είναι η αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς και γενικότερα η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας του ατόμου.

Το επιστημονικό προσωπικό της «Πρότασης Ζωής», σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί παρεμβάσεις πρωτογενούς ς που απευθύνονται στον πληθυσμό που δεν έχει σχέση με το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ή άλλου τύπου εξάρτηση, όπως οι σύγχρονες μορφές εξάρτησης, δηλαδή, το διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά.

Απευθύνεται σε και εφήβους αλλά και στους ενήλικες, όπως είναι οι , οι και οι καθηγητές τους, οι οποίοι τους περιβάλλουν και ασκούν σημαντική επιρροή σε αυτούς.

Για την αποφυγή ανάπτυξης της εξαρτητικής συμπεριφοράς επιδιώκεται η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της κριτικής ικανότητας έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να αποφασίζει υπεύθυνα για τη ζωή του.

Άλλωστε η αποφυγή των εξαρτήσεων και η προαγωγή της υγείας απαιτεί μια πολλαπλότητα παρεμβάσεων σε πολλά επίπεδα και ως εκ τούτου δεν πρέπει να επαφίεται μόνο στους ειδικούς, αλλά να γίνει υπόθεση όλων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Πρόληψης πρόκειται να πραγματοποιήσει και φέτος Σεμινάριο γονέων.

Σκοπός του Σεμιναρίου, είναι η ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου καθώς και η ευαισθητοποίηση των γονιών σε θέματα ς και προαγωγής της υγείας των παιδιών τους. Το Σεμινάριο θα συντονίζεται από δύο  κοινωνικούς επιστήμονες, θα πραγματοποιείται ημέρα Δευτέρα, 6.15-8.15 και θα ολοκληρωθεί σε 6 δίωρες συναντήσεις  (μια φορά την εβδομάδα) με κύριους θεματικούς άξονες τους εξής:

  • Ανάγκες παιδιών και γονιών
  • Επικοινωνία στην οικογένεια
  • Αυτοεκτίμηση
  • Συναισθήματα

Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν με βιωματικό τρόπο, δηλαδή, με την ενεργό συμμετοχή των γονιών και την ανταλλαγή προσωπικών απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών.

Η έναρξη του Σεμιναρίου προγραμματίζεται για την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και η ολοκλήρωσή του για την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, (Ελ. Βενιζέλου 7-Δημητριάδος, 4ος όροφος) από τις 09:30-14:00 ή τηλεφωνικά, μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στο Σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2421038030 και 2421038050.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση