Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Σε κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι
Σε κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι

Σε κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι

Ν συμμετάσχουν στην Πνελλαδική κινητοποίηση που θα γίνει στην Αθήνα, στις 23 Ιουνίου κάλεσαν τους συνταξιούχους της , εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί στο ΕΚΒ.

Όπως αναφέρθηκε, τα , που μισθώνουν οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοι τα θα αναχωρήσουν στις 12 το μεσημέρι, από το Δημαρχείο , ενώ τονίστηκε ότι νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και νέες περικοπές έρχονται να προστεθούν στα υπάρχοντα μέτρα.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΑ – ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίκας, τόνισε ότι οι συντάξεις εξαφανίζονται, η υγεία εμπορευματοποιείται, τα δικαιώματα στην κοινωνικά ασφάλιση σφαγιάζονται, με αποτέλεσμα να καταρρακώνεται η αξιοπρέπειά τους.

Ο κ. Κοντονίνας ζήτησε από τους συνταξιούχους να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς και να βάλουν τέλος στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ -ΤΕΒΕ – ΤΣΑ Βλάσης Τσιμπανογιάννης, , τόνισε ότι σε των συνταξιούχων που έγινε στην Καβάλα και παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ, τον ρώτησε αν ήταν αναγκαία η 3000 πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ τη στιγμή που υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και δήλωσε ότι απάντηση δεν πήρε, ενώ κάλεσε τους συνταξιούχους να πάνε μαζικά στην Αθήνα για να δείξουν τη δύναμή τους και να διεκδικήσουν λύση στα προβλήματά τους.

Τέλος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, τόνισε ότι αιτήματα των συνταξιούχων είναι να μη γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις, να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι, να αποκατασταθούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

"Αλιεύοντας" την είδηση