Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Σε κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι
Σε κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι

Σε κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι

Να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητο που θα γίνει στην , στις 23 Ιουνίου κάλεσαν τους συνταξιούχους της Μαγνησίας, εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί στο ΕΚΒ.

Όπως αναφέρθηκε, τα λεωφορεία, που μισθώνουν οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοι τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 12 το μεσημέρι, από το Βόλου, ενώ τονίστηκε ότι νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και νέες περικοπές έρχονται να προστεθούν στα υπάρχοντα μέτρα.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ – Θανάσης Κοντονίκας, τόνισε ότι οι συντάξεις εξαφανίζονται, η υγεία εμπορευματοποιείται, τα δικαιώματα στην κοινωνικά ασφάλιση σφαγιάζονται, με αποτέλεσμα να καταρρακώνεται η αξιοπρέπειά τους.

Ο κ. Κοντονίνας ζήτησε από τους συνταξιούχους να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς και να βάλουν τέλος στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ -ΤΕΒΕ – ΤΣΑ Βλάσης Τσιμπανογιάννης, , τόνισε ότι σε συνέδριο των συνταξιούχων που έγινε στην και παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ, τον ρώτησε αν ήταν αναγκαία η 3000 πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ τη στιγμή που υπάρχουν τραγικές ψεις σε γιατρούς και δήλωσε ότι απάντηση δεν πήρε, ενώ κάλεσε τους συνταξιούχους να πάνε μαζικά στην για να δείξουν τη δύναμή τους και να δδικήσουν λύση στα προβλήματά τους.

Τέλος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, τόνισε ότι αιτήματα των συνταξιούχων είναι να μη γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις, να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι, να αποκατασταθούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις και αποκλειστικά δημόσια ν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση