Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Σε κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι
Σε κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι

Σε κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι

Να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση που θα γίνει στην Αθήνα, στις 23 Ιουνίου κάλεσαν τους συνταξιούχους της Μαγνησίας, εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί στο ΕΚΒ.

Όπως αναφέρθηκε, τα λεωφορεία, που μισθώνουν οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοι τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 12 το μεσημέρι, από το Δημαρχείο Βόλου, ενώ τονίστηκε ότι νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και νέες περικοπές έρχονται να προστεθούν στα υπάρχοντα μέτρα.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίκας, τόνισε ότι οι συντάξεις εξαφανίζονται, η υγεία εμπορευματοποιείται, τα δικαιώματα στην κοινωνικά ασφάλιση σφαγιάζονται, με να καταρρακώνεται η αξιοπρέπειά τους.

Ο κ. Κοντονίνας ζήτησε από τους συνταξιούχους να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς και να βάλουν τέλος στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ -ΤΕΒΕ – ΤΣΑ Βλάσης Τσιμπανογιάννης, , τόνισε ότι σε συνέδριο των συνταξιούχων που έγινε στην Καβάλα και παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ, τον ρώτησε αν ήταν αναγκαία η πρόσληψη 3000 πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ τη στιγμή που υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και δήλωσε ότι απάντηση δεν πήρε, ενώ κάλεσε τους συνταξιούχους να πάνε μαζικά στην για να δείξουν τη δύναμή τους και να διεκδικήσουν λύση στα προβλήματά τους.

Τέλος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων Γιώργος Ρούσσας, τόνισε ότι αιτήματα των συνταξιούχων είναι να μη γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις, να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι, να αποκατασταθούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις και αποκλειστικά δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση