Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » “Ιππόκαμπος”: Διεύρυνση του αριθμού δικαιούχων με βαριά κινητική αναπηρία του Κοινωνικού Μερίσματος  
“Ιππόκαμπος”: Διεύρυνση του αριθμού δικαιούχων με βαριά κινητική αναπηρία του Κοινωνικού Μερίσματος   

“Ιππόκαμπος”: Διεύρυνση του αριθμού δικαιούχων με βαριά κινητική αναπηρία του Κοινωνικού Μερίσματος  

Το “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, για τον αποκλεισμό πολλών βαριά κινητικά αναπήρων, από την παροχή του Κοινωνικού Μερίσματος.

Παρότι θεωρεί πολύ θετικό το μέτρο της ενίσχυσης οικογενειών που έχουν μέλη με αναπηρία, πιστεύει ότι την ίδια ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης έχουν και μεμονωμένα άτομα με βαριά ή άτομα που είναι τα ίδια βαριά κινητικά ανάπηρα ως σε οικογένεια με ή χωρίς παιδιά.

Όπως γνωρίζετε οι βαριά κινητικά ανάπηροι, επλήγησαν πολλαπλώς τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς, να διαβιούν στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά.

            Θεωρούν ότι είναι άδικο να αποκλείονται από το σημαντικό οικονομικό βοήθημα του Κοινωνικού Μερίσματος, λόγω του ότι:

– είτε είναι οι ίδιοι βαριά κινητικά ανάπηροι με ή χωρίς οικογένεια,

– είτε είναι βαριά κινητικά ανάπηροι μόνοι τους πλέον στη , άγαμοι και χωρίς ,

– είτε γιατί έχουν πατρική οικογένεια, αλλά η ηλικία τους υπερβαίνει τα 24 έτη, κριτήριο που ατυχέστατα τέθηκε ως όριο για τους εν λόγω δικαιούχους.

ια το Σωματείο αυτό αποτελεί απαράδεκτη διάκριση και πραγματικά δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς τέθηκε ως κριτήριο.

Δυστυχώς η βαριά αναπηρία δεν τελειώνει στα 24 έτη , μακάρι να συνέβαινε.

            Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να δοθεί σε όλα τα άτομα με βαριά , που αποτελούν την πλέον ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, την κοινωνική ομάδα που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά από την οικονομική κρίση, τα άτομα που αντιμετωπίζουν φτώχεια, , αν, στίγμα, κοινωνικό αποκλεισμό και ρατσισμό σε όλη τη διάρκεια της ς τους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση