Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Ψηφιακές εκπτωτικές κάρτες ΑμεΑ για τις δημόσιες συγκοινωνίες
Ψηφιακές εκπτωτικές κάρτες ΑμεΑ για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Ψηφιακές εκπτωτικές κάρτες ΑμεΑ για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Πιλοτική δράση που οδηγεί στην ψηφιακή έκδοση των εκπτωτικών καρτών που χρησιμοποιούν τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στις καθημερινές μετακινήσεις τους με τις δημόσιες συγκοινωνίες υλοποιεί η Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό inGOV.

H πιλοτική δράση αποτελεί παράδειγμα «καλής πρακτικής» για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και οδηγεί σε απλοποίηση των διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία. Το έργο inGOV εφαρμόζει 4 πιλοτικές δοκιμές στη Μάλτα, την , την Ελλάδα και την Αυστρία.

Η πιλοτική δοκιμή που αφορά στην Ελλάδα, και για την οποία υπεύθυνος εταίρος είναι η Θεσσαλίας σε συν με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επικεντρώνεται στον επανασχεδιασμό και ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης και ανανέωσης εκπτωτικών καρτών πολιτών με αναπηρία για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι πολίτες με αναπηρία άνω του 67% και με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια δικαιούνται να λάβουν κάρτα από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, προκειμένου να ταξιδεύουν δωρεάν με εντός της πόλης κατοικίας τους και να πληρώνουν τη μισή τιμή όλων των εισιτηρίων δημόσιων συγκοινωνιών μεταξύ πόλεων.

Σε συνάντηση ς που διοργανώθηκε από το με την συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων ΑμεΑ στη Λάρισα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «τα ψηφιακά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλάζουν τη σχέση με τον πολίτη προσφέροντας ποιοτικές, αποτελεσματικές, ευέλικτες και γρήγορες υπηρεσίες.

Περισσότεροι από 11.500 άνθρωποι με αναπηρία, χαμηλού εισοδήματος ωφελούνται σε όλη τη Θεσσαλία από την έκδοση ψηφιακών εκπτωτικών καρτών για μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία των ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες, γιατί μόνο έτσι χτίζουμε μια καλύτερη κοινωνία. Προσφέρουμε υποδομές και σύγχρονες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη τα ΑμεΑ. Παράλληλα δημιουργήσαμε τη νέα ψηφιακή πύλη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας thess-entaxis.gr, ώστε να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά με τις υπηρεσίες, απαντώντας άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες τους.

Δίνουμε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Με συνέργειες και σε συνεργασία με τους αρμόδιους και τους ειδικούς επιστήμονες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται με σεβασμό και ενδιαφέρον στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, στηρίζει την κοινωνική ένταξη και κάθε προσπάθεια που καταπολεμά τις ανισότητες και τις διακρίσεις. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η φωνή σας έχει θέση, έχει δύναμη και είναι πολύτιμη. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως το ρόλο μας και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των πολιτών, αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης και διαθέσιμης πληροφορίας, προκειμένου να συν-σχεδιάσουμε και συν-δημιουργήσουμε ολοκληρωμένες δημόσιες υπηρεσίες, πλήρως εναρμονισμένες στα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα» προσθέσε ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση