Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ και η κοροϊδία
Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ και η κοροϊδία

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ και η κοροϊδία

του Βαγγέλη Θέου

Το πρόγραμμα , έχει εξαγγελθεί από το 2015 μέχρι σήμερα περισσότερες από 40 φορές, δηλαδή περίπου κάθε μήνα. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που επιδοτεί την κατανάλωση πετρελαίου, αντί της ενεργειακής απεξάρτησης των κτιρίων.

Όπως κάθε μήνα έτσι και τώρα ακούσαμε για άλλη μία φορά από τον υπουργό Περιβάλλοντος . Σταθάκη ότι αναμένεται εντός του Νοεμβρίου η .

Από την άλλη, πληροφορίες που έχουμε συνηγορούν προς το αντίθετο και συγκεκριμένα:

  1. Το πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα υποδεχθεί τις δεν είναι εφικτό να είναι έτοιμο άμεσα, καθώς η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου.
  2. Δεν έχει εκδοθεί ο προγράμματος και οι όροι και οι διαδικασίες υπαγωγής των προτάσεων.
  3. Και το χειρότερο, που εάν ισχύει ίσως αναβάλει την όλη διαδικασία για πολύ περισσότερο, είναι το γεγονός πως στα μέσα του 2018 θα πρέπει να αναθεωρηθεί εκ νέου ο ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων), λόγω των απαιτήσεων της σχετικής Οδηγίας της ΕΕ. Συνεπώς καμία μελέτη και φακέλου για την υπαγωγή στο πρόγραμμα δεν είναι προς το παρόν αλλά και στο προσεχές μέλλον τεχνικώς εφικτή.

Παρόλα αυτά, προτείνω να είστε έτοιμοι πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα (υποτίθεται πως ξεκινάει μέσα στον Νοέμβρη), καθώς προβλέπεται πως οι θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας. Δηλαδή οι πρώτοι που θα καταθέσουν τα χαρτιά τους εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν και την . Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να προλάβετε, είναι μία σωστή Ενεργειακή Επιθεώρηση, στην διάρκεια της οποίας θα βρεθούν τρόποι βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης και θα σας προταθούν συγκεκριμένες , επιλέξιμες από το πρόγραμμα.

 

Βαγγέλης Θέος : Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση