Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Ποσό στην «Κιβωτό του Κόσμου» έδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου
Ποσό στην «Κιβωτό  του Κόσμου» έδωσε  η Ένωση  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου

Ποσό στην «Κιβωτό του Κόσμου» έδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου

Στα χέρια των υπευθύνων λειτουργίας της Στέγης Φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου» παρέδωσαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν απ΄ το bazaar που λειτούργησε από τις 6 έως τις 9 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» στον Βόλο, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, μετά από σχετική απόφαση, στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου Ν. Ιωνίας, όπου διεξήχθη το Φεστιβάλ, υπήρχε παζάρι με χειροποίητα αντικείμενα, όπως λαμπάδες, διακοσμητικά είδη και κοσμήματα, που έφτιαξαν και δώρισαν μητέρες μέλη συλλόγων και του Δ.Σ. της Ένωσης, με σκοπό να δοθούν υπέρ της «Κιβωτού».

Το πρωί της Μ. Τετάρτης, μέλη του Δ.Σ. παρέδωσαν σε φάκελο, το ποσό των 256,40 ευρώ που συγκεντρώθηκε, καθώς και διάφορα προϊόντα τα οποία είχαν προσφερθεί από εταιρείες («ΕΨΑ», «Παπαδόπουλος» και «Ζαγόρι») για δωρεάν διανομή σε επισκέπτες και συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ. Από τα συγκεκριμένα προϊόντα, δόθηκαν προς κατανάλωση και στα παιδιά της «Κιβωτού», μιας που οι ανάγκες είναι μεγάλες και καθημερινές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη διάρκεια του «Φεστιβάλ», στο οποίο συμμετείχαν παιδιά της δομής παρακολουθώντας εργαστήρια βιβλίων, είχε γνωστοποιηθεί και ο τηλεφωνικός αριθμός «19828», τον οποίο μπορούσε να καλέσει όποιος επιθυμούσε από και με μια μικρή επιβάρυνση θα προσέφερε στη συγκεκριμένη δομή.

Σημειώνεται ταυτόχρονα, ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων, πριν τα Χριστούγεννα, είχε παραδώσει στην «Κιβωτό», για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης των παιδιών.

Στη διάρκεια της συζήτησης με την κοινωνική λειτουργό που ανέλαβε την υποδοχή των γονέων, αντηλλάγησαν χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και δεσμεύσεις, όπως η συνέχιση της συνεργασίας με κάθε πρόσφορο τρόπο, προς όφελος των ίδιων των παιδιών.

Η «Κιβωτός»

Σημειώνεται ότι η «Κιβωτός», φιλοξενείται σε κτίριο που βρίσκεται κτισμένο σε μια έκταση 25 στρεμμάτων στο Διμήνι, όπου μέσα σε αυτό, πέρα από τα κτίρια φιλοξενίας, βρίσκονται εγκαταστάσεις ελαιοτριβείου, τυροκομείου, φούρνου, κ.ά.

Τα 27 συνολικά παιδιά, βρίσκονται στο χώρο και υπό την ευθύνη και μέριμνα του π. Αντωνίου, μετά από εισαγγελική εντολή, ενώ είναι ηλικίας νηπιαγωγείου και κυρίως Δημοτικού, ενώ επτά από τα παιδιά, έχουν εγγραφεί σε γυμνάσιο και λύκειο.
Στην συνάντηση, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής, ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής, η ειδική Γεωργία Μπίτση, η έφορος Λιάνα Πασχούδη και η Λένα Βεργίνη.

Για πληροφορίες, δωρεές και εθελοντικές δράσεις υπέρ της «Κιβωτού» το τηλέφωνο επικοινωνίας, είναι το 24210-77020.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση